NLRL taurė išvažiavo į Kaliningradą

Vilniuje vykusiame tarptautiniam ledo ritulio turnyre Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) taurei laimėti nugalėtojais tapo svečiai iš Rusijos – Kaliningrado „Eaton-Moeller“, kurie varžosi Latvijos čempionate. Jie be didesnio vargo įveikė visus savo varžovus, tarp kurių buvo Kvebeko „Quebec“ iš Kanados bei dvi stipriausios Lietuvos komandos – Elektrėnų „SCP“ bei Vilniaus „Vanvita“.

„Labai patiko turnyras. Ypač patiko varžybos su „Vanvita“, - paaiškėjus, kad tapo turnyro nugalėtojais kalbėjo „Eaton-Moeller strategas Vladimiras Gavrilovas. – Matome, kad Lietuvos nacionalinis čempionatas turi nemažai perspektyvų, lygis tikrai ganėtinai aukštas“.

Svečiai iš Kaliningrado pirmosiose varžybose nepasigailėjo Elektrėnų komandos, kurią įveikė 8:3, kitą dieną svečiams nepasipriešino ir vilniečiai, po finalinės sirenos švieslentėje degė 9:3 – rezultatas, kuris užtikrino taurės laimėtojų vardą. Dar kitą dieną „Eaton-Moeller“ įveikė svečius iš Kanados.

Pastarieji turnyre liko paskutiniai. Ledo ritulyje kokybės simboliu tapusi Kanados vėliava, kurią atstovavo Kvebeko mėgėjų komanda, nepateisino vilčių. „Manau, kad turnyro lygis buvo geras, atitiko kanadiečių lygį. Žinoma, jie galėjo atvažiuoti ir stipresnės sudėties. Galbūt galėjo atvažiuoti kiek daugiau jų žaidėjų, - svečius iš Kanados teisino NLRL direktorius Remigijus Valickas. – manau, kad rezultatai būtų kitokie, jei jie turėtų daugiau nei du žaidėjų penketus“.

„Lietuvoje yra sudarytos puikios sąlygos treniruotis. Esate pasiruošę ledo ritulio vystimuisi, - kalbėjo „Eaton-Moeller“ treneris V. Gavrilovas. - Pas mus tokių sąlygų nėra. Turime labai mažą rinką, žaidėjus rinkome iš visų miestelių. Turime žaidėjų, kurie yra ragavę KHL duonos. Būtent jie ir palaiko mūsų lygį Treniruojamės, stengiamės. Mačiau kaip žaidžia jūsų vaikai. Likau sužavėtas – perspektyvų yra. Jeigu tik mus dar kvies, būtinai atvažiuosime į Lietuvą“.

R. Valickas pabrėžė, jog kitokių rezultatų tikitės ir nereikėjo. „Kaliningrado komandos lygis – daug aukštesnis. Visi jų žaidėjai yra buvę profesionalai. Jie pirmieji sutiko atvažiuoti į Lietuvą ir sudalyvauti turnyre. Suprantame, kodėl negalėjo dalyvauti komandos iš Latvijos – dabar pats sezono įkarštis. Laikas gal nebuvo pats geriausias, tačiau derinomės prie kanadiečių“, - kalbėjo NLRL direktorius.

Antrą vietą turnyre iškovojo Elektrėnų „SCP“, kuri lemiamoje dvikovoje 7:4 įveikė „Vanvitos“ ledo ritulininkus.


Šiame straipsnyje: NLRLledo riturys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių