N.Ilkevičius - pasaulio veteranų imtynių čempionas

Lenkijoje vykusiame pasaulio graikų-romėnų imtynių veteranų čempionate aukso medalį iškovojo Nikolajus Ilkevičius.

Vilnietis D divizione (51-56 metų amžiaus veteranai) svorio kategorijoje iki 69 kilogramų įveikė keturis varžovus. „Tai mano trečiasis pasaulio veteranų čempionatas. 2009 metais Suomijoje iškovojau sidabrą, pernai namo grįžau tuščiomis, o šiemet pavyko tapti čempionu“, - pasakoja N. Ilkevičius.

Lenkijoje N. Ilikevičiaus varžovais buvo turkas Mustafa Yildizas, rusas Sultanas Tuarševas, Prancūzijai atstovaujantis bulgaras Georgijus Hristovas ir lenkas Zbignievas Krasoskis.

„Turką ir rusą įveikiau nesunkiai, o su bulgaru ir lenku teko pavargti. Pastarieji pasiūlė aukštą tempą, tačiau patys priduso. Buvo tikra jėgos kova. G. Hristovas dvikovoje su manimi gynė pasaulio čempiono titulą. Lenkas taip pat ne saldainiukas. Po finalinio švilpuko Z. Krasoskio treneriai apeliavo į teisėjus. Kokį pusvalandį arbitrai dvikovą narstė monitoriuje, bet nerado prie ko prikibti ir paskelbė mane nugalėtoju. Aš lenkus suprantu - labai norėjo kad namie laimėtų saviškis, bet šį kartą aš buvau stipresnis“, - džiaugiasi 53-ejų Valčiūnų vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojas N. Ilkevičius.

Pasaulio veteranų graikų-romėnų imtynių čempionate Lenkijoje dalyvavo 340 atletų. Sportininkai buvo suskirstyti į septynias amžiaus grupes (divizionus).


Šiame straipsnyje: imtynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių