Netrukus lietuviai susirungs NBA arenoje

Nacionalinės „Sprite talentų kovos“ laimėtojai Deividas Kumelis ir Žydrūnas Kuodis ketvirtadienį atvyko į Hiustoną (JAV), kur iš arti stebės visus NBA žvaigždžių savaitgalio renginius, o kai kuriuose jų dalyvaus patys. Į Kobės Bryanto vadovaujamą komandą – „Team Intense“ – išrinktas septyniolikmetis lietuvis D. Kumelis varžysis prieš „Team Sudden“ komandą, kurios treneriu paskirtas LeBronas Jamesas. Be lietuvio abejose komandose žais jaunieji krepšininkai iš JAV, Kinijos, Kanados, Filipinų, Puerto Riko, Meksikos, Indijos ir Estijos.

„Tai neeilinė proga jauniesiems krepšininkams išbandyti save tarptautinėje arenoje, iš arti pamatyti aukščiausio lygio krepšinio virtuvę. NBA yra visų krepšininkų svajonė, o „Žvaigždžių rungtynės“ – tai šios svajonės viršūnė. Galimybė iš arti pamatyti visus geriausius pasaulio krepšininkus pasitaiko ne kiekvienam. „Sprite“ įsteigė fantastiškus prizus“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos atstovas Mindaugas Balčiūnas.

Pasak projektą inicijavusios bendrovės „The Coca Cola Company“ atstovės Ievos Lelešienės, renginiai Hiustone – pasaulinės „Sprite“ ir NBA organizuotos krepšinio talentų paieškos kulminacija. „Džiaugiamės, kad jaunieji talentai iš Lietuvos pateko tarp geriausių.“

Į K. Bryanto komandą atrinktas D. Kumelis yra Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionas ir triskart – vicečempionas. Taip pat jis – Jaunių Eurolygos nugalėtojas. „Pamatyti pasaulines krepšinio žvaigždes, pamatyti NBA – tai buvo mano svajonė. Nelabai tikėjausi, kad būsiu išrinktas, bet džiaugiuosi savo sėkme“, – savo įspūdžiais dalinosi Deividas.

Į JAV taip pat vykstantis antrasis Lietuvos „Sprite talentų kovos“ nugalėtojas Ž. Kuodis į L. Jameso ar K. Bryanto komandas nepateko, tačiau taip pat stebės NBA rungtynes, mėgausis prabangiu gyvenimu VIP zonoje ir susitiks su NBA krepšininkais. „Nors ir nedalyvausiu pagrindinėse varžybose, manau, patirsiu daug gerų įspūdžių“, – teigė Žydrūnas.

„Sprite Uncontainable Game“ rungtynės, kuriose žais NBA legendų išrinkti „Sprite“ krepšinio projekto nugalėtojai, vyks vasario 15 d. nuo 23:00 val. Lietuvos laiku. Naujausią informaciją galite sekti Facebook puslapyje http://www.facebook.com/SpriteTalentuKova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių