Netikėta: „Šiauliai“ LFF taurės pusfinalyje įveikė „Ekraną“

Panevėžio Futbolo Akademijos stadione įvyko pirmasis LFF „Druskininkų Hermio“ taurės pusfinalio mačas, kuriame susikovė šalies čempionas Panevėžio „Ekranas“ ir Šiaulių „Šiauliai“. Svečiai iš Šiaulių prieš atsakomąjį mačą įgavo nemažą pranašumą, kadangi jie šventė pergalę rezultatu 2-1.

Pirmą smūgį į vartus atliko „Ekrano“ futbolininkai, bet „Šiauliai“ į tai atsakė pavojingu Roko Gedmino smūgiu. Kiek vėliau „Ekrano“ puolėjas Artūras Rimkevičius galingai smūgiavo į vartus, bet kamuolys atsitrenkė į „Šiaulių“ gynėją.

15 mačo minutę „Saulės miesto“ klubui pavyko išsiveržti į priekį. Komandos lyderis George‘as Alaverdashvili individualiomis pastangomis išvedė „Šiaulius“ į priekį.

Po šio įvarčio „Šiauliai“ ir toliau žaidė kaip lygus su lygiais. Pavojingus reidus atliko Tautvydas Eliošius, R.Gedminas bei Marko Rašo, tačiau greitai antro įvarčio jiems nepavyko įmušti.

Kitoje aikštės pusėje labai pavojingą smūgį atliko Tadas Markevičius, tačiau puolėjo bandymas buvo atremtas. 38 minutę „Šiauliai“ pelnė dar vieną įvartį. Šį kartą pasižymėjo jau ne kartą minėtas Rokas Gedminas.

Visgi „Ekranas“ vos po dviejų minučių sušvelnino rezultatą. Nesėkmingu „Šiaulių“ žaidimu gynyboje pasinaudojo Fernando De Abreu, po kurio smūgio galva rezultatas tapo 1-2. Iki pertraukos daugiau įvarčių nebuvo.

Antrajame kėlinyje „Ekrano“ treneris iškart ėmėsi permainų ir į aikštę išleido Uchenna Umeh, kuris pakeitė Igors Kozlovs. Kiek vėliau aikštėje pasirodė ir Arsenijus Buinickij, kuris užėmė A.Rimkevičiaus vietą.

Po šių keitimų „Ekranas“ dominavo aikštėje. Smūgius atliko ir abu po keitimo pasirodę žaidėjai, taip pat į vartus smūgiavo ir T.Markevičius bei Giedrius Tomkevičius. Visgi „Šiauliai“ sugebėdavo apsiginti ir „Ekranas“ niekaip nerado būdų kaip įveikti svečių gynybą.

Sužaidus kiek daugiau nei 70 minučių, tarp komandos gerbėjų kilo muštynės, todėl rungtynės buvo trumpam sustabdytos, kol apsaugos darbuotojai numalšino aistras. Po šio epizodo ir toliau buvo žaidžiamas futbolas.

Rungtynių scenarijus nei truputį nesikeitė. „Ekranas“ ir toliau daug ilgiau valdė kamuolį, bet pasižymėti jiems vis nepavykdavo. 85 minutę pavojingai galva smūgiavo Edvinas Girdvainis, tačiau „Šiaulių“ vartininkas Šarūnas Jurevičius sužaidė labai gerai.

Iki pat rungtynių pabaigos „Ekranui“ taip ir nepavyko pasižymėti, taigi svarbią pergalę svečiuose iškovojo „Šiauliai“. Atsakomasis pusfinalio mačas Šiauliuose įvyks gegužės 1 dieną. Tuo metu rytoj savo jėgas pirmajame pusfinalio mače išbandys Klaipėdos „Atlantas“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

LFF „Druskininkų Hermio“ taurės pusfinalio rezultatas:

  • „Ekranas“ 1 – 2 „Šiauliai“
  • 15‘ [0 – 1] George Alaverdashvili
  • 38‘ [0 – 2] Rokas Gedminas
  • 40‘ [1 – 2] Fernando De Abreu

Šiame straipsnyje: EkranasŠiauliaiLFF taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių