„Neptūnas“ įveikė iš toli puikiai pataikiusius kauniečius (komentarai)

Klaipėdos „Neptūnas“ LKL čempionate pratęsė pergalių seriją. Antradienį klaipėdiečiai svečiuose 102:80 (26:26, 26:13, 19:21, 31:20) patiesė Kaunp „LSU-Baltus“.

Uostamiesčio ekipa sustiprino galimybę reguliariajame sezone užimti trečiąją vietą ir laipteliu žemiau palikti Vilniaus „Lietuvos rytą“.

LKL pirmenybėse tai buvo vienuoliktoji „Neptūno“ pergalė iš eilės. Pastarąjį kartą uostamiesčio krepšininkai pralaimėjo 2012 metų spalio 23 dieną Prienų „Prienų“ ekipai.

Pirmasis kėlinys vyko labai rezultatyviai. Dešimtoje vietoje žengiantys aikštės šeimininkai per pirmąjį ketvirtį sugebėjo atsilaikyti (26:26). Antrojo kėlinio pradžioje jiems buvo pavykę išsiveržti į priekį (29:28), tačiau svečiai į tai atsakė galingu spurtu ir nutolo – 37:29.

Po pertraukos „Neptūno“ komandos pranašumas nekėlė abejonių. Kauniečių negelbėjo ir itin taiklūs tolimi metimai.

Nesėkmingai sužaidė „LSU-Baltų“ aukštaūgis Tomas Urbonas, jis pelnė tik vieną tašką.

„LSU-Baltai“: Žygimantas Skučas 19, Tauras Tamošiūnas 15, Mindaugas Stašys 12, Edvinas Alunderis 8.

„Neptūnas“: Evaldas Dainys 16, Vytautas Šarakauskas 15, Deividas Gailius 12, Valdas Vasylius 10, Raimundas Danys 9, Rashardas Broadusas 9.

„LSU-Baltų“ strategas Darius Dikčius: „ Neblogai sužaisti pavyko vos vieną kėlinį. Nežinau, kas atsitiko vaikinams. Žaidėme prastai. Sumanymai nepavyko, tai buvo vienos prasčiausių rungtynių. Gaila, bet mūsų žaidimas dar labai banguotas. “

„Neptūno“ vyr.treneris Kazys Maksvytis: „LSU-Baltai“ pirmoje pusėje pelnė net devynis tritaškius. Nesustabdėme jų lyderių. Tiesa, vėliau žaidėme mums įprastą žaidimą, pavyko ir rungtynių eigoje eksperimentuoti. Kaip ir dera, gerai sužaidė buvę mano auklėtiniai Lietuvos jaunimo rinktinėje Žygimantas Skučas ir Taurantas Tamošiūnas“.


Šiame straipsnyje: NeptūnasLKLLSU-Baltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių