NBA reguliarusis sezonas neprasidės laiku

Dabar jau aišku, kad pirmosios dvi NBA sezono savaitės. NBA komisaras Davidas Sternas įvardino, kad tai „bedugnės, kuri sieja mus“ rezultatas.

Laikantis nuostatų D.Sternas atšaukė pirmąsias dvi sezono savaites - iš viso 100 rungtynių, po to, kai septynias valandas trukusios derybos neatnešė jokių teigiamų rezultatų. Nepavyko pasiekti kolektyvinio susitarimo, todėl sezonas neprasidės tada, kai planuota - lapkričio 1 d.

Oficialioji NBA sezono pradžia nukeliama pirmą kartą nuo 1998-99 metų sezono, kai reguliarusis sezonas sutrumpėjo iki 50 rungtynių.

„Bėgant dienoms, mes turime galvoti apie tai, kad gali tekti trumpinti tai, kas liko iš šio sezono“, - sakė D.Sternas.

NBA komisaras praėjusią savaitę sakė, kad teks atšaukti pirmąsias dvi sezono savaites, jeigu nepavyks pasiekti susitarimo iki pirmadienio. Abi besiderančios pusės palaiko ryšius, tačiau jokių formalių susitikimų šiuo metu nėra numatyta.

„Atsiprašau, man liūdna pranešti, kad mes atšaukėme pirmąsias dvi savaites“, - sakė D.Sternas. „Tikėjomės, kad niekada neteks to daryti. Aš manau, kad abi pusės sunkiai dirbo, kad būtų pasiektas geresnis sprendimas. Manau, kad pateikėme labai teisingus pasiūlymus. Manau, kad žaidėjai padarė tą patį. Tačiau, plyšys tarp mūsų nuomonių yra toks didelis, kad mes tiesiog negalime rasti bendrų taškų“, - pridūrė jis.

Žaidėjų sąjungos prezidentas Derekas Fisheris pritarė teiginiui, kad rungtynių atšaukimas paverčia likusią sezono dalį loterija. Jis taip pat pabrėžė, kad tai, kas dabar vyksta NBA yra lokautas, o ne žaidėjų streikas. Jo teigimu, tai klubų savininkai atsisakė to, kad būtų žaidžiama, o ne žaidėjai.

"Mes nesirinkome būti tokioje padėtyje", - sakė jis. "Nemanau, kad dabar galėtume pasiekti susitarimą su NBA", - teigė D.Fisheris.

Atšauktos visos rungtynės, kurios buvo suplanuotos iki lapkričio 14 dienos. Arenos, kuriose žaidžia NBA komandos buvo perspėtos, kad jos gali tuo metu planuoti kitus renginius.


Šiame straipsnyje: NBAlokautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių