NBA finalas: „Heat“ laimėjo pirmąją kovą

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) finalo rungtynės prasidėjo Majamio "Heat" pergale. Rungtynėms nebuvo registruotas Žydrūnas Ilgauskas, o jo komanda nugalėjo Dalaso "Mavericks" ekipą rezultatu 92:84(16:17, 27:27, 22:17, 27:23).

Rungtynes geriau pradėjo aikštės šeimininkai, po Chriso Bosho baudos metimų ir LeBrono Jameso dvitaškio jie pirmavo 4:0. Čia pat taikliu metimu atsakė “Mavericks” lyderis Dirkas Nowitzki, o dar po minutės vokietis rezultatą išlygino, realizavęs abu baudos metimus. Kėlinuko viduryje “Heat” perėmė iniciatyvą ir po L.Jameso dvitaškio su pražanga rezultatas tapo 11:5. Dalaso ekipoje lyderio estafetę perėmė veteranas Jasonas Kiddas, pataikęs du tolimus metimus iš eilės – 11:13. Netrukus

tritaškis į Majamio ekipos krepšį įkrito jau po Jasono Terry metimo, kuris vėliau dviem taikliais baudos metimais persvėrė rezultatą savo komandos naudai – 17:16.

Antrame kėlinuke ne vienai komandai nepavyko įgyti didesnio nei keturių taškų pranašumą. Į Ch.Bosho ir M.Millerio metimus svečiai atsakė J.Terry ir D.Nowitzki taikliais šūviais. Ketvirčio viduryje taškus savo komandai rinko Shawnas Marionas – 29:30, tuo tarpu “Heat” gretose išsiskyrė žvaigždžių trio bei Mario Chalmersas, prieš didžiąją pertrauką neleidęs svečiams įgyti didesnio pranašumo, pataikydamas du tritaškius – 44:43.

“Mavericks” galingai pradėjo trečiąjį kėlinuką. Sh. Marionas, D.Nowitzki ir Deshawnas Stevensonas be atsako įmetė septynis taškus – 51:43. Dwyane’as Wade’as sėkmingai užbaigė dvi atakas iš eilės ir rungtynės toliau klostėsi įprasta vaga – komandos geriau gynėsi, nei puolė ir jas skyrė ne daugiau kaip du metimai. Likus kiek daugiau nei dviem minutėm Udonis Haslemas išlygino rezultatą – 57:57, o dar po minutės L.Jameso tritaškis leido šeimininkams po ilgos pertraukos išsiveržti į priekį – 60:59. “Karalius” įspūdingai atakavo iš toli – visi keturi bandymai pasiekė tikslą, o paskutinis krepšį perskrodė paskutinę trečiojo kėlinuko sekundę – 65:61.

Ketvirtame kėlinuke “Heat” iškart pataikė iš toli – antrąkart rungtynėse pasižymėjo M.Milleris – 68:63. D.Nowitzki ir U.Haslemas apsikeitė metimais vienas per kitą – 70:66. D.Wade’as pataikė iš vidutinio nuotolio, U.Haslemas pridėjo du taškus su pražanga. Dalaso ekipa atsakė tolimu D.Stevensono metimu bei Tysono Chandlerio baudos metimu – 70:75. Lemiamos mačo akimirkos priklausė D.Wade’ui. Iš pradžių jis pataikė dvitaškį, vėliau įspūdingai apsigynė, blokavęs Sh.Mariono metimą, o kitoje atakoje tikslą pasiekė jo tolimas metimas – 82:73 likus trims minutėms. Kaip įprasta, dvikovos pabaigoje Dalaso ekipoje atakas patikėta užbaiginėti D.Nowitzki, kuris pelnė šešis taškus iš eilės – 79:85. M.Chalmersas sumetė baudas, o po to netaiklaus J.Kiddo tritaškio D.Wade’as įspudingai persivarė į varžovų aikštės pusę ir atidavė perdavimą Ch.Boshui – 89:79. Šeimininkai dar spėjo pasismaginti – D.Wade’as užmetė kamuolį L.Jamesui, kurio galingas dėjimas sudrebino “Mavs” krepšį. Galutinis rezultatas – 92:84.



“Heat”: L.Jamesas 24 (9 atk. kam.), D.Wade'as 22 (10 atk. kam.), Ch.Boshas 19 (9 atk. kam.), M.Chalmersas 12, U.Haslemas 7, M.Milleris 6.

“Mavericks”: D.Nowitzki 27 (baudos 12/12, 8 atk. kam.), Sh.Marionas 16 (10 atk. kam.), J.Terry 12, T.Chandleris ir J.Kiddas – po 9, D.Stevensonas 6.

Abejose ekipose netrūksta lietuviškų akcentų. "Heat" garbę aikštėje gina lietuvis Žydrūnas Ilgauskas, kuriam būsimasis NBA finalas yra viena iš paskutinių galimybių iškovoti išsvajotąjį žiedą. Tuo tarpu "Mavericks" komandos gretose Alvydas Pazdrazdis užima tarptautinių skautų direktoriaus pareigas.

NBA finalo serijoje bus kovojama iki 4 pergalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Heat gaus auksą, aišku kaip dieną.

Domantas

Domantas portretas
Apie Ilgauską galima kalbėti taip : " Šis krepšininkas sezono metu gynė "Heats" komandos garbę". Nes dabar aiškiai matosi, kad komandos vadovybė juo nebepasitiki.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių