NBA apžvalgininkas: J. Valančiūnas - pats nuosekliausias naujokas

NBA reguliariajam sezonui artėjant prie pabaigos,  Toronto „Raptors“ vidurio puolėjasJonas Valančiūnas demonstruoja naujokui nebūdingą brandą aikštėje ir už jos ribų.

Kuomet lemiamomis Šarlotėje vykusių rungtynių akimirkomis „Raptors“ lyderis Rudy Gaypuolė ginčytis su mačo arbitrais dėl neva nepastebėto epizodo, būtent komandos „centras“ J.Valančiūnas puolė raminti labiau patyrusio kolegos.

Tai buvo išmintingas žingsnis iš 20 metų lietuvio, kuris vis dar ieško savo kelio stipriausioje planetos krepšinio lygoje.

„Jis turi puikią galvą, tikrai turi, – kalbėjo buvęs NBA krepšininkas ir Kanados rinktinės vyr. treneris Leo Rautinis. – Tai atrodo dar įspūdingiau žinant, kad jis užsienietis, kuriam reikės prisitaikyti prie daugiau dalykų.“

„Jis tikriausiai pats pastoviausias naujokas kokį man yra tekę matyti. Jono asmenybė nesikeičia, jis kiekvieną dieną toks pats. Nesvarbu lietuvis sužaistų geriausias ar prasčiausias gyvenimo rungtynes, tačiau jis šypsosis ir bus pasirengęs kitą dieną vėl sunkiai dirbti“, – pridūrė dabar Toronto televizijos analitiku dirbantis L.Rautinis.

Iki šiol geriausias karjeros rungtynes NBA pirmenybėse J.Valančiūnas sužaidė prieš Vakarų konferencijos lyderius San Antonijaus „Spurs“. Kovoje su Timu Duncanu jaunasis „Raptors“ žaidėjas surinko 22 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Nesvarbu, tai Timas Duncanas ar kažkas kitas, Jonas tiesiog nori žaisti ir varžytis“, – teigė L.Rautinis.

„Jonas niekam nenusileidžia. To negali išmokyti“, – komandos draugą puikiai įvertino ir R.Gay.

Likus tik mažoms teorinėms galimybėms „Raptors“ prasimušti į atkrintamąsias varžybas, komandos strategai paskutiniuose sezono mačuose daugiau žaidimo minučių suteikia naujokams.

„Tiesiog džiaugiuosi, kad dabar sulaukiu daugiau minučių aikštėje. Tai padeda man tobulėti“, – kalbėjo J.Valančiūnas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių