Naujo ledo ritulio klubo tikslas „nugvelbti“ sirgalių iš krepšinio

Lietuvos ledo ritulio arenoje atsirado nauja komanda HC „Baltica“. Komandą sudaro pajėgiausi Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, slovakijos, Danijos ir Rusijos jaunieji ledo ritulininkai.

Pirmąsias savo kovas jau šį ketvirtadienį komanda pradės Jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL), priklausančioje Kontinentinei ledo ritulio lygai.

Trumpas laikas pasiruošti

Naujosios ledo ritulio komandos vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas komandos pristatyme sakė, kad komanda pasiruošti startui turėjo labai mažai laiko. „Turėjome labai mažai laiko tinkamai pasirengti. Tačiau pažadu, kad komanda kovos nuo pirmos iki paskutinės kėlinio minutės. Geriausių komandos rezultatų dar reikės luktelėti. Svarbiausia, kad visi žaidėjai susirinko aistra žaisti alsuojančiomis širdimis ir žibančiomis akimis,“- sakė treneris D.Medvedevas.  Komandos treneris pabrėžė, kad ledo ritulininkai jau spėjo sužaisti keturias draugiškas rungtynes su Latvijos ledo ritulininkais. „Iš keturių rungtynių dvejas laimėjome.Tai neblogai.Vaikinai tobulėja,“- sakė D.Medvedevas, kuris pažymėjo, kad žaidėjai patirties bus priversti pasisemti jau artimiausiose varžybose Vilniuje.

Tikslas - populiarinti ledo ritulį

HC "Baltica" prezidentas Benediktas Vanagas teigė, kad komanda turi daug potencialo tapti stipria komanda. "Pagrindinis mūsų tikslas patekti į Kontinentinę ledo ritulio lygą (KHL) ir reprezentuoti Lietuvą tarp geriausių klubų,"- ateities klubo vizijomis dalijosi B.Vanagas.

Pasak B.Vanago situacija su ledo ritulio žaidėjais Lietuvoje gana sudėtinga - jų mažai, todėl buvo nuspręsta į komandą prisivilioti ir sportininkų iš kitų šalių. Komandos prezidentas teigė, kad metinis HC „Baltica“ biudžetas sieks apie 600-800 tūkstančius eurų ir džiaugėsi, kad žaidžiant Jaunimo ledo ritulio lygoje nereikia itin daug ir toli važinėti. „Tolimiausios rungtynės bus keli šimtai kilometrų už Maskvos. Taigi logistika nebus sudėtinga ir mums tai leidžia nemažai sutaupyti,“- teigė B.Vanagas.

Lenktyninkas, „Velo maratono“ organizatorius ir naujojo ledo ritulio klubo vadovas B.Vanagas vienu rimčiausiu savo tikslu įvardijo šios sporto šakos populiarinimą. „Labai tikiuosi, kad ši inciatyva sulauks ir palaikymo visuomenėje. Nuoširdžiai norime, kad visi atėję į arenas pamatytų ir suprastų, koks tai žavus sportas. Neslėpsiu - norime “pavogti„ sirgalių ir iš krepšinio,“- atviravo B.Vanagas.

„Manau, kad visiems skeptikams svarbu ateiti ir pamatyti, kiek jėgų atiduoda žaidėjai ir kaip vyksta pats žaidimas. Jis tikrai įaudrina. Spėčiau, kad, atėjęs į vienas varžybas, žiūrovas lankysis ir kitose,“- kalbėjo HC „Baltica“ prezidentas B.Vanagas.


Šiame straipsnyje: ledo ritulysBaltica

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O lietuviskai komandos pavadint negalima?

su pagarba.

su pagarba. portretas
O Baltika ar ne Lietuviškas pavadynimas?kokiu dar pritenziju turite?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių