Naujas „Žalgirio“ strategas bus tik lietuvis

Kauno „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas patvirtino, kad, atsistatydinus komandos vyriausiajam treneriui Gintarui Krapikui, naujojo stratego ieškoma tik tarp Lietuvos specialistų.

- Direktoriau, kaip sekasi paieškos? - pasiteiravome P.Motiejūno.

- Jas ką tik pradėjome, bet jau yra pakankamai kandidatų, kuriais mes domimės ir kurie domisi darbu „Žalgiryje“. Atsistatydinus G.Krapikui, sulaukėme nemažai skambučių iš sporto agentų, kurie teiravosi apie sąlygas, reikalavimus. Tačiau mes neužsibrėžėme konkrečios datos, iki kurios turėtume sukirsti rankomis su naujuoju treneriu.

- Ar vyriausiąjį trenerį renkatės tik iš Lietuvos specialistų?

- Taip, nors yra pasiūlymų ir iš užsienio. Kol kas nė vienos pavardės neskelbsime. Juk gerai žinoma, kas iš mūsų šalies trenerių šiuo metu yra laisvi - nedirba su klubų komandomis.

- Ramūnas Butautas, Šarūnas Sakalauskas, Kęstutis Kemzūra, Rimas Girskis, Jonas Kazlauskas?

- Viskas priklausys ne tik nuo mūsų norų, bet ir kandidatų keliamų sąlygų, jų vizijų, programų. Kol kas ekipai laikinai vadovaus Darius Maskoliūnas, o jam padės Gvidonas Markevičius.

- Ar galėtų būti ir taip, kad D.Maskoliūnas taps jau nebelaikinuoju treneriu?

- Neatmetame ir tokios galimybės. Žiūrėsime, kaip artimiausiu metu seksis komandai.

- Kokia tikimybė, kad dar šiemet „Žalgirio“ vairą perims naujas strategas?

- Nenorėčiau įvardyti - šiemet ar po Naujųjų metų. Būsime nuoseklūs, bet dirbtinai neskubėsime. Grįžusi iš Talino komanda per Kalėdų šventes truputį atsipūs, o gruodžio 30-ąją žais paskutines 2009-ųjų rungtynes su Vilniaus „Sakalais“. Kita LKL dvikova - jau 2010-ųjų sausio 2-ąją. Kaip matyti, darbas su ekipa - be didelių pertraukų, tačiau karštosiomis išsirinkti vyriausiąjį trenerį vargu ar būtų racionalus žingsnis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisKrapikasMotiejūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių