Naujas pasaulio rekordas: automobilis nuskriejo 82 metrus

Naujųjų metų išvakarėse motosporto legenda Travisas Pastrana perrašė istoriją ir pasiekė naują pasaulio rekordą - automobiliu nušoko 82 metrus.

Keturis kartus Amerikos ralio čempionas ir devynių X-Žaidynių aukso medalių laimėtojas "Red Bull: New Year. No Limits" renginyje pademonstravo įspūdingą apskaičiuotos rizikos triuką - šuolį automobiliu nuo rampos iki rampos.

Maždaug 21 val. vietos laiku Long Beiče, Kalifornijoje (JAV), T.Pastrana įsibėgėjo su savo Subaru Impreza STI ralio automobiliu iki 145 km/h ir nuskriejo 82 metrus virš Rainbow uosto nusileisdamas į plūduriuojančią baržą. Šiuo šuoliu T.Pastrana pagerino buvusį rekordą beveik 30 metrų. "Red Bull: New Year. No Limits" visam pasauliui buvo tiesiogiai transliuojami ESPN / ESPN HD kanalais, o šuolį Long Beache gyvai stebėjo 75 tūkst. žiūrovų.

"Buvau nervingas visą dieną, bet kai įsėdau į mašiną, jaučiausi tikrai ramus, - tikino T.Pastrana. - Buvo tikrai daug smagiau nei per treniruočių šuolius ir kai nusileidau - apsauginė sienelė priartėjo tikrai labai greitai. Esu laimingas, kad nei automobilis, nei aš nepaskendome. Neblogas būdas pradėti 2010-uosius!"

T.Pastrana yra savotiškas ekstremalaus sporto pionierius - jis yra atlikęs pirmąjį istorijoje dvigubą salto motociklu, iššoko iš lėktuvo be parašiuto, o dabar jam oficialiai priklauso tolimiausio šuolio automobiliu pasaulio rekordas. Beje, ne mažiau plojimų nei šuolis automobiliu susilaukė paties Traviso salto į vandenį nuo baržos, į kurią prieš kelias akimirkas buvo sėkmingai nusileidęs.


Šiame straipsnyje: redbulrekordas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių