M.Šernius: nesinori nuvilti ištikimiausių sirgalių

Kauno „VIČI-Aistės“ šiandien žais paskutines šio sezono moterų Eurolygos rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje Kauno sporto halėje. Likus dviems turams iki grupės varžybų etapo pabaigos, kaunietės nebeturi galimybių pateikti tarp stipriausių 14 komandų, tačiau dvikovoje prieš Gdynės „Lotos“ (Lenkija) žada kovoti iš visų jėgų ir atsirevanšuoti už pirmojo rato pralaimėjimą 97:80.

Pasak komandos vyr. trenerio Manto Šerniaus, komanda yra nusiteikusi kovai ir stengsis išvengti tokio banguoto žaidimo, kaip praėjusios savaitės rungtynėse Dėre.

„Vengrijoje žaidėme labai banguotai. Priartėjus iki 6 taškų, Santa Okockytė gavo 5 pražangą. Praradome žaidėją, kuri galėjo dengti agresyviai žaidusią “Uni Sean„ lyderę I. Ciglar, kuri tuo pasinaudojo ir įmetė tris tolimus metimus be atsako. Šiandien žaidžiame namie ir prieš komandą, kuri yra mus skaudžiai nuskriaudusi pirmajame rate - tai mums yra pakankama motyvacija. Be to, tai paskutinės Eurolygos rungtynės savo aikštėje, todėl nesinori nuvilti ištikimiausių sirgalių“, - sakė M. Šernius.

Trenerio teigimu, „Lotos“ komanda pasižymi veržlumu, žaidimą savo rankose laiko legionierės, kurio pelno daugiausiai taškų. Gdynės komanda ypač gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių puolime ir pagal šį rodiklį yra viena iš lyderių Eurolygoje. Paklaustas, kaip vertina jaunųjų krepšininkių žaidimą pastaruoju metu, M. Šernius džiaugėsi, kad jaunimas daro pažangą, daug ir sunkiai dirba treniruotėse, todėl žaidime daugėja teigiamų žingsnių ir sprendimų, kurie akivaizdžiai matosi aikštelėje.

Nėra aišku, ar rungtynėse prieš „Lotos“ galės rungtyniauti traumas patyrusios Santa Okockytė ir komandos kapitonė Amanda Kemežys. Tačiau legionierė iš JAV teigė, kad kaunietės dvejuose likusiuose Eurolygos turuose kovos tik dėl pergalių.

„Likusios dvi komandos tikrai nėra neįveikiamos, tačiau mūsų laukia sunkios rungtynės. “Lotos„ ekipos sudėtis yra labai subalansuota, varžovės žaidžia greitą ir atletišką krepšinį, todėl bus labai svarbu eliminuoti jų greitas atakas, gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių ir stabdyti prasiveržimus pozicinėse atakose. Žaisti Burže sunku dėl vietos sirgalių sukuriamos atmosferos. Todėl žinome, kad priešakyje yra du sunkūs mūšiai, bet jiems ruošiamės ir tikimės iškovoti pergales“, - sakė A. Kemežys.

Nepaisant to, kad „VIČI-Aistės“ yra iškovojusios 2 pergales ir patyrusios 10 nesėkmių Eurolygos A grupėje, komandos kapitonė nenusiminė. Pasak jos, komandos nusiteikimo pralaimėjimai nepaveikia.

„Deja, mes nebeturime galimybių pateikti į kitą Eurolygos etapą, tačiau tai mūsų nusiteikimo likusios kovoms tikrai nepaveiks. Visada einame laimėti, tačiau rungtynės - ne vien pergalės ir pralaimėjimai. Taip pat labai svarbu, kaip žaidžiame. Todėl mūsų pagrindinis tikslas yra gerai žaisti kaip komandai, atiduoti visas jėgas per 40 minučių. Jei tai pavyksta, galime tvirtinti, kad viską atlikome sėkmingai nepriklausomai nuo rungtynių rezultato“, - kalbėjo A. Kemežys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių