M.Pocius: pagerinome ir puolimą, ir gynybą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Martynas Pocius viliasi, kad naujojo komandos trenerio Ramūno Butauto įvestos žaidimo korekcijos leis žalgiriečiams suspėti į nuvažiuojantį Eurolygos „TOP16“ etapo traukinį.

„Žalgirio“ gynėjas likus dvejoms Eurolygos pirmojo etapo rungtynėms tvirtino nejaučiantis nerimo dėl komplikuotos komandos turnyrinės situacijos.

„Pradėdami Naujuosius metus esame priremti prie sienos. Turime laimėti likusias dvejas rungtynes ir laukti pagalbos iš kitų komandų. Tikite ar ne, man tokia situacija nesukelia didelio spaudimo. Tiesą sakant, dabar mums prasideda jaudinantis ir intriguojantis metas - mes žinome, kokios svarbos rungtynės mūsų laukia“, - asmeniniame tinklaraštyje, publikuojamame oficialioje Eurolygos internetinėje svetainėje, teigė M.Pocius.

Krepšininkas, kurio tinklaraščio įrašas pavadintas „Nauji metai, naujas treneris, nauja viltis“, tikino, kad gruodžio pabaigoje komandos vairą perėmusio R.Butauto pirmieji darbo daigai jau sudygo žalgiriečių žaidime. Anot M.Pociaus, Kauno ekipa ypač pagerino žaidimą kontratakuodama.

„Galiu pasakyti, kad jis (R.Butautas - red. past.) įneša naujų vėjų į komandos žaidimą - galbūt kaip tik tų, kurių mums trūko. Mes neabejotinai geriname savo žaidimą greitajame puolime. Atkovoję kamuolį, stengiamės išnaudoti kiekvieną progą nuskrieti į priekį. Per pirmąsias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje, kuriose mums vadovavo R.Butautas, tokiu būdu pelnėme 30 ar 40 „lengvų“ taškų. Suprantu, kad žaidimo LKL negalima palyginti su Eurolyga, bet tendencija yra gera - anksčiau beveik visus taškus turėjome surinkti regzdami pozicines atakas. Žinau, kad mūsų įžaidėjui Mantui Kalniečiui toks žaidimas patinka labiau. Kai mes pradėjome rungtyniauti greitai, Mantas jautėsi kaip žuvis vandenyje“, - aiškino M.Pocius.

23 metų gynėjo nuomone, komandą ėmus treniruoti R.Butautui, efektyvesni tapo ir kauniečių veiksmai ginantis: „Mūsų gynyba dabar agresyvesnė. Geriau ginamės prieš varžovų žaidimą „du prieš du“, geriau neutralizuojame varžovų užtvaras, geriau spaudžiame priešininkus su kamuoliu.“

Pirmą sezoną po grįžimo iš JAV Europoje žaidžiantis žalgirietis vylėsi, kad naujas treneris padės ir jam pačiam rungtyniauti stabiliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių