M.Pocius: aikštėje turėsime būti vyrai

„Didžiuojuosi tavimi“, - išgirdęs šiuos žodžius iš Mike‘o Krzyzewskio, Martynas Pocius nori pademonstruoti buvusiam treneriui galintis dar daugiau.

Per ketverius metus, praleistus Djuko universitete, M.Krzyzewskio pasitikėjimo iki galo neužsitarnavęs Lietuvos rinktinės gynėjas M.Pocius legendinio JAV trenerio pripažinimo pagaliau sulaukė Stambule.

Prieš metus aukštojo mokslo diplomą JAV gavęs ir M.Krzyzewskio treniruotą NCAA lygos ekipą palikęs krepšininkas tik paskutinę akimirką pateko į Lietuvos nacionalinės komandos dvyliktuką. Vis dėlto Pasaulio čempionate šoklusis gynėjas tapo vienu maloniausių lietuviškų atradimų.

Kauno „Žalgirio“ klubo atstovas Turkijoje taikliausiai tarp visų rinktinės žaidėjų meta dvitaškius (74 proc.) ir per rungtynes vidutiniškai renka po 8,7 taško.

M.Pociaus žaidimas neprasprūdo pro JAV rinktinės stratego M.Krzyzewskio akis - po amerikiečių pergalės prieš rusus ketvirtfinalyje buvę bendražygiai susidūrė Sinano Erdemo arenoje ir trumpai pasikalbėjo.

„Treneris pasakė, kad labai didžiuojasi manimi, didžiuojasi tuo, kad aš esu čia. Buvo tikrai smagu tai išgirsti. Tikėkimės, kad pavyks jam įrodyti ir dar daugiau“, - 1diena.lt teigė M.Pocius.

Šeštadienį krepšininkas turės puikią progą pademonstruoti M.Krzyzewskiui savo sugebėjimus - pirmenybių pusfinalyje susikirs pergalingai žengiančių Lietuvos ir JAV rinktinių keliai. Vis tik M.Pocius aiškino, kad jam šiame mače svarbiausias bus komandinis žaidimas.

- Žaisite prieš komandą, kuriai vadovauja buvęs jūsų treneris. Tai suteiks jums papildomos motyvacijos? - pasiteiravome M.Pociaus

- Emocijų yra daug, bet jos visos susijusios su tuo, kad patekome į Pasaulio čempionato pusfinalį. Tai yra pagrindinis dalykas. Kalbant apie M.Krzyzewskį, daugiau emocijų buvo per draugiškas rungtynes su amerikiečiais prieš pirmenybes. Tada buvau ilgą laiką nematęs trenerio ir norėjau jam parodyti, ką sugebu. Dabar tie jausmai nuslūgo, nes treneris stebėjo visą čempionatą ir jau viską matė. Šiuo metu pagrindinis mano tikslas - pačios rungtynės ir geras komandinis žaidimas.

- Trenerio darbas rinktinėje ir universiteto komandoje labai skiriasi?

- Didelių skirtumų nėra, nes ši JAV rinktinė - labai jauna, joje nėra pačių ryškiausių žvaigždžių, kurios žaidė 2008 metais. Jie visi yra jauni vyrai, kurie supranta, kad yra nugalimi. Todėl amerikiečiai nori įrodyti, kad jie yra komanda ir gali laimėti čempionatą. Būtent treneris nuveikė labai daug suburdamas juos į tikrą komandą. Lygiai taip pat būdavo ir Djuko universitete - M.Krzyzewskis visada sakydavo, kad penki žaidėjai turi žaisti kaip vienas. JAV krepšininkai dabar rungtyniauja visiškai nesavanaudiškai, ir tai - trenerio nuopelnas.

- M.Krzyzewskis pirmenybę teikia puolimui, o ne gynybai?

- Drįsčiau nesutikti. Jam pagrindinis akcentas visąlaik būdavo gynyba. Ir dabar JAV rinktinė pelno labai daug lengvų taškų perėmusi kamuolį, išnaudodama varžovų klaidas. Tai amerikiečiams labai padeda. Žinoma, puolime visi JAV krepšininkai gali pataikyti, rinkti taškus. Vis dėlto manau, kad jiems dar vasaros pradžioje buvo įskiepyta, jog be gynybos jie šio čempionato nelaimės.

- Lietuviams reikėtų įklampinti amerikiečius į lėtesnį pozicinį žaidimą?

- Taip, kaip argentiniečių, JAV komandos tikrai neapibėgsime. Šįkart neturėsime ilgesnio atsarginių suolo pranašumo. Šiose rungtynėse reikės drausmės, turėsime vengti klaidų, skubotų metimų. Nesakau, kad prireiks rengti ataką visas 24 sekundes, bet turėsime žaisti protingai ir būti vyrais aikštėje, nes amerikiečiai žaidžia ties pražangos riba. Laukia tikrai didelis išbandymas.

-Treneris Kęstutis Kemzūra prašė jūsų informacijos apie M.Krzyzewskį?

- Papasakojau, ką žinojau, prieš draugiškas rungtynes, o dabar medžiagos jau yra pakankamai, viskas ir taip matosi. Treneris K.Kemzūra viso čempionato metu dirba puikiai, o mums tereikia tik žaisti ir vykdyti jo nurodymus.

- Popieriuje amerikiečiai atrodo stipriausia čempionato komanda?

- Jeigu į vieną krūvą sudėsime ir žaidėjus, ir trenerį, manau, kad taip. Amerikiečiai tikrai yra vieni pagrindinių favoritų. Žinoma, negalima nuvertinti ir turkų, nes jie žaidžia namuose. Ar galima nuvertinti Lietuvą? Niekada.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių