M.Platini Ukrainoje pasitiko FEMEN aktyvistės

Kijeve prie "Olimpinio" sporto komplekso antradienį judėjimo "FEMEN" aktyvistės surengė protesto akciją. Būtent šiomis dienomis Ukrainoje lankosi UEFA prezidentas Michelis Platini, kuris vertina šalies pasiruošimą artėjančiam Europos futbolo čempionatui. FEMEN ragino UEFA vadovą ekonomiškai silpnos Ukrainos nepaversti "kekšynu".

Aktyvistės, apsinuoginusios iki pusės rankose laikė plakatus su užrašu „Euro 2012“ be prostitucijos". Jos taip pat imitavo ir susideginimo akciją. Keturios merginos buvo suimtos ir pristatyos į artimiausią policijos skyrių.

Viena akcijos organizatorių savo tinklaraštyje UEFA kritikuoja dėl sirgalių agresijos, moralinio iškrypimo toleravimo. Negailėdama griežtų intonacijų, aktyvistė teigia, kad futbolo sirgaliai yra žmonės gyvenentys, remiantis principu „futbolas - alus - seksas“.

FEMEN reikalauja, kad UEFA inicijuotų informacines kampanijas apie tai, kad sekso-turizmas yra netoleruotinas, o iš Ukrainos valdžios - kriminalizuoti prostitučių pasalugomis besinaudojančius žmones.

Jeigu jų reikalavimai bus neįvykdyti, FEMEN negarantuoja, kad sirgaliai ir UEFA personalas šalyje galės jaustis saugūs. Tuo metu Platini, aplankęs keturis Ukrainos miestus, kuriuose bus organizuojamas čempionatas, pareiškė, kad šalis Europos futbolo pirmenybėms puikiai pasiruošusi.


Šiame straipsnyje: "Femen"euro 2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių