M.Palacio: mano tikslas - įkvėpti komandą ir pasidalinti patirtimi

„Lietuvos rytas“ ieškodamas šviežio kraujo į savo gretas pasikvietė šešiuose NBA klubuose žaidusį amerikietį Miltoną Palacio.

Įžaidėjas tikino, jog yra komandinio stiliaus žaidėjas ir svarbiausias jo tikslas – pakelti komandinę dvasią ir tinkamai surikiuoti komandą.

„Kad galiu atsidurti čia, pirmą kartą sužinojau prieš mėnesį. Pasiekti geriausią formą man prireiks maždaug dviejų savaičių. Teko palikti Izraelio klubą, nes neradome bendros kalbos dėl pačio žaidimo stiliaus. Man nepatinka, kai krepšinis grįstas vien puolimu. Šiuo atžvilgiu sutarėme su Maskvos „Chimki“ ir Belgrado „Partizan“ klubais. Žinau garbingą „Lietuvos ryto“ istoriją ir tai, kad šį sezoną klubas Eurolygoje pasirodė ne taip, kaip tikėjosi. Esu komandinio stiliaus žaidėjas ir padarysiu viską, kad pakelčiau smukusią komandos dvasią ir tikėjimą savo jėgomis".

Solidžią patirtį NBA ir Eurolygos arenose sukaupęs veteranas vis dar prisimena buvusį komandos draugą Žydrūną Ilgauską: „Klivlando „Cavaliers“ klube mūsų spintelės su Ž. Ilgausku buvo šalia viena kitos. Tai puikus vyrukas.  Belgrado „Partizan“ ekipoje stengiausi įkvėpti ir padrąsinti jaunuosius serbus. Esu pozityvus žmogus. Visada žaidžiu iš visos širdies ir stengiuosi laimėti“.

„Ateityje noriu tapti treneriu. Įžaidėjo vaidmuo tam padeda, nes šioje pozicijoje tenka priimti strateginius sprendimus. Nežinau kada tai įvyks, bet tai yra mano siekiamybė. Žinau, kad „Lietuvos rytui“ atstovauja jauni ir talentingi įžaidėjai, kuriems ir stengsiuosi perteikti sukauptą patirtį“, - artimiausias planais dalijosi vasario 7-ąją 35 gimtadienį švęsiantis atakų organizatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių