Moterų krepšinio rinktinę kroatai nugrūdo į mokyklos salę

Po viešnagės Kroatijoje Lietuvos moterų krepšinio rinktinė galėjo pasidžiaugti tik iškovota pergale – tarptautines rungtynes teko žaisti kaimo mokyklos salėje.

Beldėsi į provinciją

"Įkišo į šiltnamį ir liepė žaisti", – nemaloniais įspūdžiais iš turistų rojumi laikomos Kroatijos dalinosi nacionalinės moterų komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Išvykdami žaisti atrankos į 2011 m. Europos čempionatą rungtynių, Lietuvos rinktinės atstovai tikėjosi, kad jos vyks Kroatijos pajūrio kurorte Šibenike. Tačiau po varginančios, visą dieną trukusios kelionės pasiekusios Splito oro uostą, krepšininkės sužinojo, kad Šibeniko salės parketas esą perdažomas, o mačas perkeltas į provincijos miestelį Donji Položacą.

"Buvo tikras kuriozas. Iš Splito autobusu važiavome dvi valandas į kažkokį kaimą. Žaidėme vidurinės mokyklos salėje, kuri neatitinka jokių tarptautinių reikalavimų. Salės siena – stiklinė, todėl kepino saulė, parketas – labai slidus, o krepšių lentos – be guminių apsaugų. Be to, gedo švieslentė, nežinia kaip veikė 24 sekundžių laikrodis. Kol žaidėjos priprato prie tokių sąlygų, ne viena parvirto lygioje vietoje", – 1diena.lt pasakojo A.Paulauskas, lengviau atsikvėpęs tik dėl to, kad krepšininkėms pavyko išvengti traumų.

Buvo stipresnės

Nesvetingai sutikta Lietuvos rinktinė atlaikė šeimininkių spaudimą ir iškovojo antrąją pergalę žemyno pirmenybių atrankos turnyre. Lietuvės laimėjo 80:72 bei tapo vienvaldėmis A grupės lyderėmis.

Viešnios pirmavo beveik visas rungtynes, tačiau trečiajame ketvirtyje varžovės buvo priartėjusios iki 49:47. Vis dėlto Sandros Linkevičienės, Agnės Abromaitės ir Eglės Staknevičienės metimai leido Lietuvos komandai kiek atitrūkti, o lemiamame kėlinyje lietuvės jau kontroliavo situaciją ir šventė užtikrintą pergalę.

"Matėsi, kad merginas veikė ilga kelionė, jos buvo kiek apsnūdusios. Bet trečiajame kėlinyje grįžome į savo vėžes ir tiesiog buvome stipresnės", – aiškino A.Paulauskas.

Pirmosiose atrankos ciklo rungtynėse lietuvės namuose 98:52 sutriuškino olandes. Sekmadienį Kaune A.Paulausko auklėtinės susitiks su Belgijos krepšininkėmis, kurios pradėjo varžybas 78:73 įveikdamos Italijos rinktinę.

Žvaigždės nebijo

Po sekinančio mačo Kroatijoje lietuvių laukė ne ką lengvesnė kelionė namo. Penktadienį rinktinė išjudėjo į tėvynę trečią valandą nakties.

– Ar spėsite atgauti jėgas prieš akistatą su Belgijos komanda? – 1diena.lt pasiteiravo A.Paulausko

– Taip, dėl to nebijau. Šeštadienį dar surengsime treniruotę. Neabejoju, kad namuose aklimatizuosimės daug greičiau.

– Italėms sunkiai sekėsi stabdyti belgių lyderę Ann Wauters. Parengsite specialias gynybos sistemas prieš šią aukštaūgę?

– Be abejo, reikės atitinkamai pasirengti. Bet visada sakau, kad gali A.Wauters ir 30 taškų įmesti, o pergalę pasieksime mes. Svarbu, kad kitos belgių žaidėjos nieko nepadarytų.

– Laukiate sunkiausių rungtynių šiame atrankos cikle?

– Galbūt žaisti svečiuose bus sunkiau. Nelengva bus tiek Belgijoje, tiek Italijoje, bet nieko nėra neįmanomo.

A grupės lentelė

(Komanda;  Pergalės;  Pralaimėjimai;  Taškų santykis)

1. Lietuva  2  0  178:124

2. Kroatija  1  1  148:149

3. Belgija  1  0  78:73

4. Italija  0  2  142:154

5. Olandija  0  1  52:98



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių