Moterų krepšinio lyga ieškos ir talentų, ir gražuolių

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionatas bus stipresnis ir įdomesnis. Taip 16-ojo sezono išvakarėse žadėjo LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Naujasis aštuonių komandų LMKL čempionatas startuos spalio 15 d. Marijampolėje žais Lietuvos ir Latvijos čempionės - Vilniaus TEO ir Cėsio „Cesis“. Tai - viena didžiausių šio sezono intrigų. Latvių ekipoje debiutuos ir ilgametė TEO kapitonė Rima Valentienė.

„Tikiuosi, istorija, prieš dvejus metus nutikusi su Rygos TTT komanda, nebepasikartos, - teigė LMKL direktorė A.Ginelevičienė, prisiminusi negražų latvių klubo poelgį, kai šis pasitraukė iš čempionato. - „Cesis“ priimtas į lygą komerciniu principu, sumokėjo starto mokestį. Lietuvos komandoms bus padengtos kelionės į Cėsį išlaidos.“

A.Ginelevičienė didžiavosi, kad LMKL žais 25 įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių žaidėjos. Be to, moterų krepšiniui ji nutarė suteikti ir tikro moteriško žavesio - bus renkama gražiausia lygos krepšininkė. Fotosesijoje talkins ir buvusio krepšininko Mindaugo Misiūno vadovaujamos Kauno kolegijos studentės, būsimos visažistės.

„Stengsimės, kad krepšininkės jaustų, kaip gera ir malonu žaisti Moterų krepšinio lygoje“, - žadėjo ilgametė LMKL direktorė.

A.Ginelevičienei šio sezono išvakarėse nuotaiką kiek sugadino tai, kad Panevėžio ir Alytaus komandos pasitraukė iš lygos. Prieš metus ji labai daug padarė, kad šios komandos sugrįžtų į stipriausiųjų lygą, tačiau patys klubai savo labui beveik nieko nepadarė ir šiemet vėl buvo priversti pasitraukti.

Tačiau tuščių vietų lygoje neliko - jas užėmė „Cesis“ ir Mykolo Romerio universiteto komanda, kurią sudarys iš įvairių Lietuvos vietų studijuoti į sostinę atvykusios jaunos žaidėjos.

„Šios komandos bus stipresnės, todėl ir visas čempionatas bus stipresnis ir įdomesnis. Manau, lentelės viduryje, maždaug nuo trečios iki septintos vietos, bus didelė įtampa ir intriga“, - svarstė A.Ginelevičienė.

Sustiprėjusi šiemet bus uostamiesčio „Lemminkainen“ ekipa, kuri dalyvaus Europos taurės turnyre, taip pat - Kauno „LKKA-Aistės“, kurioms padės ir po pertraukos į krepšinį sugrįžtanti Ingrida Masiulienė. Įdomu tai, kad jos vyras Tomas Masiulis, buvęs Eurolygos čempionas su „Žalgiriu“, šį rudenį pradėjo trenerio karjerą.

Marijampolės „Arvi“ lygoje pakeis į naują komandą LAMMKK (Lietuvos aukšto meistriškumo moterų krepšinio klubas) suburtos šio miesto jaunosios žaidėjos. Jaunimu remsis ir LMKL senbuvė Kauno „Laisvė“, taip pat Šiaulių „Rūta“.


Šiame straipsnyje: LMKLAudra Ginelevičienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių