Modestas Paulauskas: taip susitelkęs „Žalgiris“ – nepalaužiamas

Olimpinio čempiono Modesto Paulausko nuomone, varžybų įtampai pasiekus apogėjų žaidėjus sutelkia net paprasta padrąsinanti replika.

„Lietuvos krepšinio lygos finalo įtampa pasiekė kulminaciją. Tai matyti ir „Žalgirio“, ir „Lietuvos ryto“ žaidėjų bei trenerių veiduose, nors vyrai stengiasi atrodyti ramūs, atsiriboję nuo emocijų, - sakė portalui M.Paulauskas. - Ypač užsidegę žalgiriečiai. Stebėjau juos per apšilimą. Net iki šiol dažniausiai vangokai mankštinęsis Travisas Watsonas sukosi kaip smagratis, jis ir per rungtynes visą laiką buvo įvykių sūkuryje, be to, suspėdavo partnerius sukviesti trumpam pasitarimui ar mesteldavo repliką. Ne iš reikalo – tiesiog padrąsindamas. Taip susitelkusią komandą labai sunku įveikti, o palaužti – neįmanoma.

Šį kartą Kaune žalgiriečiai žaidė taip, kaip norėjo ir kaip jiems diktavo mačo scenarijus. Kartais tiesiog chaotiškas vilniečių žaidimas liudijo, kad „Lietuvos rytas“ visiškai priklausomas nuo „Žalgirio“ – jis neleido varžovams rungtyniauti mėgiamu stiliumi. Bene labiausiai į akis krito nepakankamai efektyvus Vilniaus ekipos aukštaūgių pasirodymas – kauniečiai juos tiesiog supančiojo. Surinkti per kėlinį vos penkis taškus tokio lygio komandai kaip „Lietuvos rytas“ – tragedija.

Buvau pasigedęs Marcuso Browno svaresnio indėlio, bet viską supratau sužinojęs, kad jam patikėta vadovauti „Žalgirio“ žaidimui. Manau, kad papildomos pareigos šiam krepšininkui lemiamų varžybų įkarštyje – pirmasis toks iššūkis per karjerą, bet Marcusas yra matęs šilto ir šalto, todėl turėtų susitvarkyti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių