Misteris Dvejetas nesulaukė „Žalgirio“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, jau turintys kelialapį į Eurolygos aštuntfinalį, be jokio atsipalaidavimo rengiasi susitikimui su Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

„Pirmadienį - dvi visavertės treniruotės, antradienį - lengvas rytinis pamėtymas į krepšį, o vakare -  vėl treniruotė, trečiadienį rytą dar padirbėsime ir popiet išskrisime į Rusiją“, - papasakojo portalui „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Kauniečių stratego nuomone, mačas Chimkuose nebus lengvas pasivaikščiojimas. „Nesvarbu, kad mūsų varžovams šios rungtynės nieko nelemia - visos dvikovos Eurolygoje yra prestižinės, paliekančios žymę ekipos istorijoje. Pergalės ir nesėkmės lemia ne tik klubo reitingą, bet formuoja ir jo įvaizdį, todėl jokių šventinių dovanėlių svečiuose nesitikime“, - svarstė R.Grigas.

Prieš paskutines Eurolygos reguliaraus sezono rungtynes „Chimki“ sudrebino permainos – Rusijos klubo vadovai atleido vyriausiąjį trenerį italą Sergio Scariolo.

„Nemanau, kad komandos žaidimo stilius galėtų per kelias treniruotes iš esmės pasikeisti. Smogiamoji jėga bus ta pati – Krešimiras Lončaras, Zoranas Planiničius, Keithas Langfordas, Raulis Lopezas, Sergejus Monia, Vitalijus Fridzonas. „Chimki“ žaidimo gijas savo rankose laiko šie krepšininkai. Dar prisidės Thomasas Kelatis ir Travisas Hansenas“, - sakė R.Grigas.    

„Žalgiris“ ir „Chimki“ išmėgins jėgas ketvirtadienį. Ši dvikova Chimkų komandai tėra formalumas – ji jau prarado viltis patekti į Eurolygos šešioliktuką. Kauniečiams pergalė garantuotų antrą vietą A grupėje.

S.Scariolo su komanda atsisveikino po pralaimėjimo Rusijos čempionate Maskvos CSKA krepšininkams 74:85.

Misteriu Dvejetu rusų vadinamas italas prie „Chimki“ vairo išsilaikė du sezonus. Per juos dukart Rusijos pirmenybėse užėmė antrą vietą. 2008–2009 m. Europos taurės turnyre „Chimki“ ekipa taip pat liko antra. Šį sezoną S.Scariolo auklėtiniai jau du kartus nusileido „Žalgiriui“: Eurolygos pirmame rate (65:73) ir VTB Vieningosios lygos turnyre (69:75).

Rusijos vicečempionams per rungtynes su „Žalgiriu“ vadovaus buvęs S.Scariolo asistentas Olegas Meleščenka.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių