Mintyse – mačas su škotais

„Kauno" klubas šiandiene žais atsakomąsias UEFA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynes su „Santa Coloma" ekipa iš Andoros. Pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionai išvykoje laimėjo net 4:1, tad varžybose Kaune beliko sutvarkyti formalumus.

Kaunas" - „Santa Coloma"
Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 19.30 val.
Teisėjas - Vitaliy‘us Godulyanas (Ukraina)
Šiose rungtynėse kauniečiams jau vadovaus naujasis treneris - 45 metų Jose Couceiro iš Portugalijos. J.Couceiro stebėjo pirmąsias „Kauno" rungtynes Andoroje ir po jų pasirašė sutartį su klubu. Anksčiau Kauno komandai vadovavę treneriai atleisti nebuvo, jis taps vienu iš portugalo asistentų.

„Prieš priimdamas pasiūlymą, žinojau apie „Kauno" komandą, apie klubo savininką Vladimirą Romanovą. Žvelgiant 1-2 metus į priekį, manau, kad tai yra labai įdomus projektas. Man bus labai įdomu dirbti Kaune",- interviu laidai „Futbolas LT" praėjusią savaitę sakė J.Couceiro, pažadėjęs artimiausiu metu pramokti lietuvių kalbos.

Andoroje „Kaunas" laimėjo 4:1. Po du įvarčius į „Santa Coloma" vartus įmušė Linas Pilibaitis bei Rafaelis Ledesma. Nors niekas neabejoja, kad Lietuvos ekipa pateks į kitą etapą, patys futbolininkai atsipalaiduoti neketina ir į stadioną susirinkusiems žiūrovams žada padovanoti įvarčių puokštę. Kai kurių žaidėjų teigimu, kauniečiai sieks įmušti ne mažiau įvarčių nei Andoroje, o gal net ir daugiau.

„Andoroje nebuvo lengva. Varžovai žaidė kietai, mus provokavo. Aikštės būklė taip pat buvo prasta. Tačiau pasiekėme labai gerą rezultatą. Kaune galėsime jaustis laisvai ir pademonstruoti viską, ką sugebame",- po pirmojo mačo kalbėjo kauniečių gynėjas Nerijus Radžius.

Įdomu, kad Europos taurių varžybose „Kaunui" dar niekada nėra pavykę pelnyti 5 įvarčių. Sykį 4 pavyko įmušti Bosnijos klubui „Brotnjo", tris kartus taip buvo nubaustas Torshavno „HB" iš Farerų salų (2003 ir 2005 m.).
Kauniečių trenerio asistentas Artūras Ramoška artėjant antrajai dvikovai kalbėjo atsargiau ir daug įvarčių nežadėjo, bet sakė, kad „Kaunas" privalo laimėti: „Pro pirštus į šias rungtynes žiūrėti negalima. Žaidžiant namuose negalime kristi veidu į purvą. Prieš savo žiūrovus mes turime iškovoti pergalę. Pergalė visada pakelia nuotaiką ir pasiryžimą. Be to, pergalė duotų dar įskaitinių taškų į bendrą Lietuvos klubų sąskaitą, pagal kurią skirstomi krepšeliai prieš UEFA taurių burtus."

Antrajame Čempionų lygos atrankos etape „Kauno" lauktų Škotijos superklubas Glazgo „Rangers".  A.Ramoška teigė, jog rungtynes su „Santa Coloma" bus kaip pasiruošimas rungtynėms su UEFA taurės turnyro finalininkais.

„Šios rungtynės bus pasiruošimas kitam žingsniui - rungtynėms su Glazgo futbolininkais. Todėl be pagrindinių futbolininkų reikia duoti pažaisti ir tiems žaidėjams, kurie gali reikalui esant pasirodyti per rungtynes su „Rangers" klubu", - tinklapiui futbolas.lt atskleidė treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių