Milano „Inter“ – Čempionų lygos nugalėtojas

Europos futbolo klubų Čempionų lygos nugalėtoju tapo Milano „Inter“ (Italija), finale 2:0 (1:0) įveikęs Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione įvykusiose rungtynėse „Inter“ pergalę lėmė du Diego Milito įvarčiai (35 ir 70 min.). Italijos komanda trečią kartą pajėgiausia Senajame žemyne tapo po 45-erių metų pertraukos.

Į istoriją pateko ir Italijos čempionatą bei šalies taurę šį sezoną laimėjęs „Inter“ komandos treneris Jose Mourinho iš Portugalijos, kuris tapo trečiuoju treneriu su dviem skirtingais klubais laimėjusių Čempionų lygą. Pirmą kartą portugalas Čempionų lygą laimėjo 2004-aisiais su „Porto“ (Portugalija) klubu, kuriam tada atstovavo ir Edgaras Jankauskas.   

Su dviem skirtingais klubais prestižiškiausią Europos futbolo turnyrą iki šiol pavyko laimėti tik dviem treneriams: Ottmarui Hitzfieldui (1997 m. - su Dortmundo „Borussia“ ir 2001 m. - su Miuncheno „Bayern“) bei Ernstui Happeliui (1970 m. - su Roterdamo „Feyenoord“ ir 1983 m. - su „Hamburger SV“).

Ispanijos dienraštis „Marca“ pranešė, kad J.Mourinho pasirašė trejų metų 30 milijonų eurų vertės kontraktą su Madrido „Real“ klubu.

„Dirbdamas su „Inter“ komanda padariau viską, ką privalėjau padaryti. Įrašiau savo vardą į klubo istoriją ir dabar galiu išeiti aukštai pakelta galva. Laimėjome viską, ką įmanoma laimėti – Italijos čempionatą, taurę ir Europos čempionų lygą. Dabar mano tikslas – tapti pirmuoju treneriu, laimėjusiu Čempionų lygą su trijomis skirtingomis ekipomis“, - po varžybų kalbėjo J.Mourinho.

Po 38-erių metų penktą kartą prestižiškiausiame Europos futbolo turnyro finale žaidęs „Inter“ stipriausiu Senajame žemyne tapo 1964 ir 1965 metais, laimėjęs tada dar Europos čempionų taurės turnyro taurę. Keturiskart (1974, 1975, 1976, 2001) pajėgiausia Europos komanda tapusiai „Bayern“ vienuolikei tai buvo aštuntasis finalas.


Šiame straipsnyje: InterBayernMourinho

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių