„Milan“ strategas: puikiai išanalizavome žaidimą (J. Roura komentaras)

Po pasiektos kiek netikėtos pergalės prieš „Barcelona“ ekipą UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje, „Milan“ strategas Massimiliano Allegri išliko ramus ir pareiškė, kad jis nė akimirkai nenustojo tikėti savo auklėtinių pranašumu.

Nors „Barcelona“ futbolininkai tradiciškai dažniau kontroliavo kamuolį, jiems niekaip nesisekė pralaužti „rossoneri“ gynybos įtvirtinimų. Šį faktą pagrindžia ir rungtynių statistika: „Milan“ atliko 8 smūgius (iš jų 6 į vartų plotą), „Barcelona“ - 6 (iš jų vos 2 į vartų plotą).

Prieš atsakomąją dvikovą „Camp Nou“ stadione, „Milan“ turės solidžią dviejų „sausų“ įvarčių persvarą ir puikius šansus žengti į ketvirtfinalių etapą.

„Tam, kad laimėtum tokias rungtynes, turi būti maksimaliai susikoncentravęs. Laimėjome prieš komandą, kurią visi laikė favorite. Visi mano žaidėjai dirbo pasiaukojančiai ir nusipelnė savo darbo vaisių.“ - spaudos konferencijoje kalbėjo M.Allegri.

„Puikiai išstudijavome “Barcelona„ žaidimo stilių ir neleidome jiems kurti pavojingų progų. Su pirmu įvarčiu mums pasisekė, tačiau antras buvo pelnytas. Nė akimirkai nenustojau tikėti, kad galime pasiekti pergalę. Taip ir atsitiko.“

Nors kalbant apie ketvirtfinalių etapą šiuo metu „Milan“ yra arčiau kelialapio nei „Barcelona“, M.Allegri tvirtina, kad padaryta tik pusė darbo.

„Dabartinis rezultatas mus tenkina, tačiau jo neužtenka, kad patektume į kitą etapą. Privalome gerai sužaisti ir “Camp Nou„. Ten jie žais visiškai kitaip, o mūsų nepalaikys sirgalių armija, todėl bus labai sunku. Dabar šį rezultatą galime padėti į šalį, padaryta tik pusė darbo.“ - džiaugtis neskuba 45-erių „Milan“ treneris.

Ispanas ginklų nesudeda

„Barcelona“ ekipos vairininką Tito Vilanovą pavaduojantis asistentas Jordi Roura po pralaimėjimo „Milan“ vienuolikei rezultatu 2:0 pareiškė, jog galutinis mačo rezultatas neatspindi įvykių aikštėje.

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio mače madų sostinės ekipa visą valandą neleido svečiams iš Katalonijos priartėti prie savų vartų, o vėliau pasinaudoję varžovų klaidomis dėka Kevino Prince - Boatengo ir Sulley Muntari įvarčių pasiekė įtikinamą pergalę.

„Mes nesugebėjome įsižaisti tiek, jog galėtume pelnyti įvartį“, - po rungtynių kalbėjo J.Roura. - Akivaizdu, jog tai nebuvo mūsų geriausias mačas. Nepaisant to, jog turėjome problemų, manau, kad galutinis rezultatas neatspindi rungtynių eigos".

„Varžovai turėjo vos kelis šansus pasižymėti ir juos išnaudojo. Dėl to mūsų užduotis tapo sudėtingesnė. Žinojome, jog vykstame į nesvetingą stadioną. Jie preciziškai tiksliai žaidė gynyboje, o mes strigome“, - tikino J.Roura.

„Barcelona“ ekipos gynėjas Gerardas Pique pralaimėjimo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse prieš „Milan“ ekipą priežastimi įvardijo savo komandos nesugebėjimą atsitiesti po praleisto pirmojo įvarčio.

„San Siro“ stadione vykusį mačą madų sostinės ekipa laimėjo rezultatu 2:0 dėka Kevino Prince - Boatengo ir Sulley Muntari įvarčių.

„Rezultatas iš tiesų yra labai prastas. Žaidėme blogai ir dėl to esame kalti tik mes patys, o ne teisėjai ar varžovai“, - po rungtynių kalbėjo gynėjas.

„Praleidę pirmąjį įvartį praradome žaidimo kontrolę. Rungtyniavome nesvetingame stadione ir prieš šlovingą istoriją turintį klubą“.

„Be abejonės, pasimokysime iš savo klaidų ir “Camp Nou„ stadione sieksime savo sirgaliams sukurti stebuklingą naktį“, - patikino G.Pique.

 


Šiame straipsnyje: milanBarcelonaČempionų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

kur jau

kur jau portretas
mokesi atsitiesti, jei zaidi beveik kiekvienas rungtynes kaip Zalgikris LKL. issparde kiausinius italai, butu dar graziau, kad isspardytu dar karta, mizniu gaujai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių