Medikas: jokių šansų, kad L.Kleiza bus rinktinėje

Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis Linas Kleiza – jau Lietuvoje. Vos sugrįžęs į gimtąjį Kauną, Toronto „Raptors“ puolėjas pateko į medikų rankas.

Lietuvos nacionalinės rinktinės gydytojas, Kauno klinikų reabilitologas Vytenis Trumpickas su L.Kleiza dirba du kartus per dieną.

– Gydytojau, ar seniai krepšininkas Lietuvoje? – paklausėme V.Trumpicko.

– Toronto komanda baigė Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną ir Linas sugrįžo į tėvynę. Žaidėjo reabilitacija Lietuvoje tęsis visą vasarą. Krepšininkas pageidavo būti tėvynėje. Kartu su juo į Lietuvą atvyko ir „Raptors“ komandos fizinio pasirengimo treneris Francesco Cuzzolinas. Jis išsakė savo pageidavimus, nurodė terminus ir gydymo metodus, kuriuos rekomendavo Lino kelį operavęs chirurgas Richardas Steadmanas. Išsiaiškinome, kad visos tinkamos sąlygos krepšininko reabilitacijai čia yra. Į Torontą L.Kleiza vasarą sugrįš tik kelioms dienoms, kur jam bus atliktas patikrinimas.

– Kokia šiuo metu L.Kleizos savijauta?

– Kiekvieną dieną dirbame su juo. Atliekame rekomenduotinus fizinio pasirengimo, pusiausvyros pratimus. Didelių apkrovų kol kas stengiamės išvengti. Stipriname visą sportininko kūną, ne tik operuotą koją. Viskas vyksta kryptingai, kelio kremzlytė po truputį formuojasi, tačiau visi suprantame, kad tai yra ilgas procesas.

– Gal būtų galima prognozuoti, kada L.Kleiza galės pradėti aktyviai sportuoti?

– Stebuklų būna, tačiau, mano įsitikinimu, vilčių pamatyti Liną šiemet mūsų šalyje vyksiančiame Europos čempionate nėra. Neaišku, kaip kelio kremzlė augs toliau, tačiau šiuo metu – jokių šansų, kad L.Kleiza bus nacionalinėje rinktinėje.

– Ar Toronto komandos vadovai reikalavo, kad krepšininkas nežaistų Europos čempionate?

– Ne, jokių panašių nurodymų ar prašymų tikrai nebuvo. Jų įsitikinimu, Linas turėtų atsigauti spalio pabaigoje ar lapkričio pabaigoje. Jei jau nežais čempionate, beveik neabejoju, jog bus nerizikuojama ir laukiama iki pačios termino pabaigos, kad žaidėjas būtų visiškai išgijęs ir sustiprėjęs.

– Kokios Lino nuotaikos?

Puikios. Jis neliūdi, puikiai supranta situaciją. Žinome, kad staiga viską pakeisti iš esmės nėra jokių galimybių. Belieka laukti. Krepšininkas kantriai dirba. Linas – tikras profesionalas ir atvyko čia ne ilsėtis. Kiekvieną dieną žaidėjas nemažai laiko praleidžia treniruočių salėje, plaukioja baseine. Jo puiki fizinė forma mus net šiek tiek nustebino – Linas gerai pasirengęs, numetęs svorio. Vis dėlto reabilitacijos terminų nepralenksime. Jie yra tokie, kokie yra.


Šiame straipsnyje: Linas Kleiza

NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
gaila. Sveikatos, Linai!

futbalyztas

futbalyztas portretas
dabar jau galima praluost.. bus ka kaltint :))) kashininku styliukas

man

man  portretas
Kleiza-didelis katinas :) Toks mielas, nuoširdus :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių