M.Balotelli – geriausias linksmintojas futbole

„Manchester City“ puolėjas iš Italijos, Mario Balotelli sugeba nustebinti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Sekmadienį, įmušęs du įvarčius į „Manchester United“ vartus, „Manchester City“ puolėjas Mario Balotelli parodė užrašą ant apatinių marškinėlių: „Why Always Me?“ (iš anglų k.: „Kodėl visada aš?). To paties klausinėja futbolo sirgaliai, treneriai ir komentatoriai, po to, kai 2010 metų rugpjūtį jis persikėlė į Angliją.

21-erių italas turi įgūdžių būti išvytas iš aikštės, suerzinti varžovus, ir pakliūti į bėdą dėl įstatymų. Vis dėlto, jo talentas žaisti futbolą privertė „Manchester City“ trenerį įsigyti šį žaidėją iš Milano „Inter“ klubo už  maždaug 24 milijonus svarų sterlingų (apie 95,28 mln. litų).

Muštynės su komandos draugu, padegtas namas, nuolatiniai išvarymai iš aikštės, sudaužytas automobilis, šaudymas iš ginklo, ekscentriškas elgesys. Tai – tik dalis akimirkų iš M.Balotelli gyvenimo.

Be vis gerėjančio žaidimo, italas garsėja įvairiais poelgiais už aikštelės ribų. Pavyzdžiui, vienas iš jo vakarėlio dalyvių, jo namo vonioje paleido fejerverką. Kilo didelis gaisras, dėl kurio besilinksminantiems teko evakuotis.

Tai galėtų atrodyti kaip keistas įvykis, tačiau, tokia yra M.Balotelli kasdienybė. Dar kai jis žaidė Milano „Inter“, tuometinis klubo strategas, charizmatiškasis Jose Mourinho pavadino italą „netreniruojamu“. Negana to, jaunasis italas tuo metu buvo pasirodęs televizijoje su didžiausių „Inter“ priešų „Milan“ marškinėliais.

Pernai, birželį, policijos pareigūnai rado futbolininką su trimis draugais automobilyje su ginklo imitacija. Prieš tai buvo gauta pranešimų apie šaudymą iš ginklo.

M.Balotelli siautėjimo priežastimi gali būti permainingas auklėjimas vaikystėje. Jo ganiečiai tėvai patikėjo Mario auklėti italams Francesco ir Silvio Balotelli‘ams. M.Balotelli teigė, kad afrikiečiai tėvai apleido jį. Tačiau, Thomas Barwuah, futbolininko tėvas, teigė, kad atiduoti Mario auginti įtėviams reikėjo, nes Afrikoje nebuvo sąlygų išgydyti žaidėjo sveikatos problemas.

R.Mancini tikėjosi sutramdyti žaidėją, perėjusį į „Manchester City“ komandą. Tačiau, nors M.Balotelli padėjo laimėti Federacijų Asociacijos taurę, bet nuo prisijungimo prie klubo, jau gavo baudų už apie 300 tūkstančių svarų sterlingų (apie 1,2 mln. litų). Be to, treniruotėje jis susistumdė su komandos draugu Jerome‘u Boatengu.

Vairuodamas jis taip pat būna nenuspėjamas. Pernai rugpjūtį M.Balotelli sudaužė 120 tūkst. svarų sterlingų (apie 480 tūkst. litų) vertės Audi R8. Kitą kartą policininkai nustebo jo automobilio dėtuvėje radę 25 tūkst. svarų sterlingų (apie 100 tūkst. litų). Pareigūnams paklausus, kodėl savo automobilyje jis vežiojasi tokią didelę sumą grynųjų, M.Balotelli atsakė: „nes aš galiu“.

Santykiuose su moterimis jis taip pat nevengia įvykių gausos. Į Angliją jis persikėlė su „Mis Italija“ konkurso finaliste Melissa Castagnoli, bet greitai pora išsiskyrė. Vėliau M.Balotelli susitikinėjo su mergina iš realybės šou, Sophie Reade. Jos teigimu, M.Balotelli buvo jai neištikimas su jos geriausia drauge. Šiuo metu futbolininkas susitikinėja su Italijos aktore Raffaella Fico.

Nėra jokių abejonių, kad M.Balotelli yra dėmesio siekėjas. Jis vilki keistais drabužiais, pasidaro ekscentriškas šukuosenas. Žaidėjas taip pat nevengia pademonstruoti savo ego. Gruodį italas tapo geriausiu Europos jaunuoju (iki 21 metų amžiaus) futbolininku. Tačiau, teigė, kad niekad nėra girdėjęs apie antrąją vietą užėmusį žaidėją.

„Manchester City“ treneris R.Mancini dar labiau kursto M.Balotelli‘io ego. Trenerio teigimu, italas gali tapti vienu iš geriausiu pasaulio žaidėju, tokiu kaip Lionelis Messi ar Cristianas Ronaldo, jeigu nustos taip elgtis. Tačiau, laukti gali tekti ilgai.


Šiame straipsnyje: Mario BalotelliManchester City

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių