M.Balčiūnas: „Orlen Lietuva“ paramos sutartį vienašališkai nutraukė

Lietuvos krepšinio federacija (LKF), patvirtinusi šių metų organizacijos biudžetą, neteko generalinio rėmėjo „Orlen Lietuva“.

Pranešė tik faktą

Nuo praėjusių metų gegužės generaliniu LKF rėmėju buvusi Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ valdoma naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ Lietuvos krepšiniui finansinės paramos daugiau nebeskirs.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, „Orlen Lietuva“ savo iniciatyva nutraukė paramos sutartį. „Tai buvo vienašališkas sprendimas. Mes tik buvome apie jį informuoti. Sužinojome tai prieš savaitę, gal dvi“, - portalui teigė M.Balčiūnas.

Tuo tarpu „Orlen Lietuva“ atstovas spaudai Jacekas Komaras DELFI tvirtino, jog bendradarbiavimo sutartis su LKF galiojo iki 2010 m., ir jos nuspręsta neatnaujinti.

„LKF rėmimo sutartis buvo pasirašyta 2009 metams su galimybe ją pratęsti. Vis dėlto sunki situacija naftos ir naftos produktų rinkose verčia bendrovę optimizuoti veiklos sąnaudas, o nepakankamai geri sportiniai rezultatai atvedė prie sprendimo, kad sutartis galios tik iki minėto laikotarpio pabaigos“, - teigė J.Komaras.

Skubiai ieško pamainos

„Orlen Lietuva“ sprendimą nutraukti paramą LKF priėmė federacijos vykdomajam komitetui kovo 25 d. patvirtinus 2010 m. LKF biudžetą, sudarantį 8,3 mln. litų.

M.Balčiūno teigimu, iš naujo perskirstyti biudžeto LKF nereikės. Esą federacija šiuo metu derasi su nauju potencialiu rėmėju, galinčiu kompensuoti „Orlen Lietuva“ paramos netektį.

„Iš karto ėmėmės veiksmų ir šiandien esame arti susitarimo su ne ką mažesniu rėmėju. Darbas vyksta toliau“, - ramybę demonstravo vienas LKF vadovų.

M.Balčiūnas aiškino netikėtu „Orlen Lietuva“ sprendimu nepasipiktinęs: „Galiu tik padėkoti už tai, kas buvo padaryta. Žinoma, mūsų situaciją kiek apsunkino pats sprendimo priėmimo laikas.“

Kalta vyriausybės pozicija?

„Orlen Lietuva“ nesėkmingai siekia įsigyti bendrovę „Klaipėdos nafta“, per kurios terminalą eksportuojami naftos produktai, todėl sprendimas nutraukti paramos Lietuvos krepšiniui teikimą paskatino kalbas apie politinius tokio žingsnio motyvus.

Neįvardytas DELFI šaltinis LKF svarstė, jog Lenkijos koncerno valdoma bendrovė bendradarbiavimo su federacija atsisakė vien dėl politinių aplinkybių.

„Motyvai tokie, kad vyriausybė nesugeba susitarti dėl tam tikrų pozicijų, tai jie sako, kad jei nesirūpina vyriausybė, tai kodėl mes turime rūpintis Lietuvos krepšiniu“, - cituojamas šaltinis.

M.Balčiūnas nesiėmė vertinti prielaidų, kas galėjo pastūmėti buvusį LKF generalinį rėmėją išsiskirti su federacija.

„Žinau tik tai, kad komerciniais sutarties vykdymo aspektais šimtu procentu buvo patenkintos abi pusės. Jie („Orlen Lietuva“ - red. past.) tikrai džiaugėsi. Kas papildomai motyvavo jų sprendimą, turbūt tik jie patys pasakyti ir gali“, - dėstė LKF generalinis sekretorius.


Šiame straipsnyje: LKFOrlen Lietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių