Maratono dalyviai Ignalinoje nuplaukė per septynis šimtus kilometrų

Ignalinos sporto ir pramogų centro baseine vyko plaukimo maratonas. Šiemet jis - jau penktasis. Vėl visą parą netilo vandens pliuškenimas. Iš anksto norą dalyvauti šiame maratone pareiškė aštuonios dešimtys žmonių.

Ne tik ignaliniečių. Maratone dalyvavo 65 įvairaus amžiaus plaukikai iš Ignalinos, kaimyninių Visagino bei Utenos rajonų, atvyko plaukimo entuziastai iš Kauno, Panevėžio, taip pat grupė Baltarusijos Breslaujos rajono atstovų. Taigi varžybas galima vadinti tarptautinėmis. Maratoną organizavo rajono Turizmo informacijos centras,  savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, Ignalinos moksleivių namai, miesto seniūnija.

Šlapia ir aistrų kupina para

Pasiruošimo darbai neužtruko. Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes (pagal amžių), kiekvienam ant nugaros buvo užrašytas jo asmeninis varžybų numeris.  Teisėjai užėmė savo vietas. Sveikinimo kalbą pasakė Ignalinos turizmo informacijos centro direktorius Edmundas Kilkus, gero pabuvimo vandenyje palinkėjo rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis. Ir – į vandenį! Kas – pasimėgauti plaukiojimu, kas – atkakliai siekti rezultato. Juk ir šių varžybų tikslas – populiarinti plaukimo sportą, išaiškinti stipriausius ir ištvermingiausius plaukikus.

Vienu metu baseine visi varžybose dalyvavę plaukikai vargu, ar buvo: kiekvienas rinkosi sau patogų laiką, pats nuspręsdavo, kada padaryti trumpą pertraukėlę, o kada – ir nusnūsti. Kiekvieno dalyvio nuplauktą atstumą kruopščiai fiksavo akylūs teisėjai.

Įdomioji statistika

Maratone dalyvavo 65 dalyviai, iš kurių 26- moterys (mergaitės, merginos) ir 39 vyrai (berniukai, vaikinai). Gausiausia buvo jauniausiųjų grupė: 4 mergaitės ir 15 berniukų. Beveik be konkurenčių plaukė 15-17 metų merginos: jų iš viso grupėje buvo 4. Visiškai be konkurentų buvo ir visi prizininkais tapo 36 metų ir vyresnių grupėje varžęsi trys vyrai. Moteriškoji plaukikių pusė iš viso nuplaukė 212 kilometrų ir 750 metrų, vyrai (berniukai vaikinai) – vos ne penkis šimtus kilometrų (489 kilometrus 150 metrų).

Vidutiniškai kiekvienam maratono dalyviui išeitų daugiau nei po 10 kilometrų, mat iš viso per parą Ignalinos baseine nuplaukta 701 kilometras 900 metrų. Turint omeny, jog baseino ilgis – 25 metrai, stebėtina, kiek baseino takeliais nuplaukta pirmyn ir atgal.

Trumpiausias vieno plaukiko maratone nuplauktas atstumas – 100 metrų. Šis plaukikas – iš jauniausiųjų grupės. Vyriausias maratone buvo šešiasdešimtmetis didžiasalietis Algirdas Sekonas. Įveikęs daugiau nei 13 kilometrų atstumą, grupėje jis buvo antras.

Ant garbės pakylos

Šeštadienį  daugelis plaukikų jau buvo pakankamai „išmirkę“. Juk nuplaukta tiek kilometrų! Dvyliktą valandą pasakyta: “Stop!“ Vanduo baseine nurimo. Varžybų dalyviai susirinko į salę laukti įvertinimo. Čia plaukimo entuziastus, dabar jau įveikusius savo numatytus atstumus, pasveikino mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis. Jis pasidžiaugė, kad šis sporto renginys yra populiarus, kad juo domisi ir jame dalyvauja ne tik ignaliniečiai, bet ir svečiai iš kitų miestų bei kaimyninių šalių atstovai.

Kokia saldi apdovanojimo akimirka! Visi dalyviai gavo Diplomus, kurie  bet kada paliudys jų dalyvavimą šiame maratone ir čia nuplauktų kilometrų skaičių. Dovanų nusipelnė prizinių vietų laimėtojai, o patys geriausieji iš varžybų grįžo ir su Ignalinos miesto seniūno įsteigtomis taurėmis.

Vaikų iki 14 m. grupėje nugalėjo Kamilė Čeponytė, nuplaukusi 14 kilometrų ir 600 metrų, bei  Lukas Čepulis, nuplaukęs 30 kilometrų. 15-17 metų amžiaus grupėje pergalę šventė Anastazija Fiodorova (32 km) ir Andrius Kantakevičius (25 km 150 m). 18-35 m. grupėje geriausi buvo Daiva Ranelytė (17 km) ir Gediminas Juršėnas (40 km 50 m), 36 metų vyresnių grupėje  ištvermę pademonstravo Sigita Palionienė, nuplaukiusi 20 kilometrų, ir Edmundas Kilkus, per parą įveikęs 15 kilometrų ir 50 metrų.

Absoliučiu maratono nugalėtoju vėl tapo Kauno karo akademijos studentas ignalinietis Gediminas Juršėnas, nuplaukęs 40 kilometrų. Vaikinas pagerino asmeninį rekordą - pernai jis nuplaukė 38 kilometrus. Šiam plaukikui ir buvo įteiktas pagrindinis varžybų prizes - Ignalinos rajono mero taurė. Tiesa, Gediminas šią taurę gavo ne iš mero rankų. Ją nugalėtojui įteikdamas Henrikas Šiaudinais sakė, jog meras atostogauja. O išvakarėse su olimpiečiais „Žuvėdroje“ vis dėlto buvo...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių