Maištas Rusijoje: Superlygos komandos pasitraukė iš čempionato

Visos devynios Rusijos Superlygos A komandos ir Superlygos B nugalėtojai iš Nižnij Novgorodo pasitraukė iš šalies čempionato.

Komandos žada kurti nuo federacijos atskirą lygą. „Sukursime stiprią ir nuo federacijos nepriklausomą lygą. Visų komandų vadovai šiandien renkasi aptarti tokios lygos ateities“, – skelbiama CSKA vadovo Andrejaus Vatutino pranešime.

Iš Superlygos A traukiasi Maskvos CSKA ir „Dinamo“, Maskvos srities „Chimki“ ir „Triumf“, Kazanės „Uniks“, Sankt Peterburgo „Spartak“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Krasnojarsko „Enisey“ ir Samaros „Krasnye Krylia“.

Antradienį turėjo vykti Superlygos A vadovų susitikimas, bet visi pasitraukiantys klubai ignoravo šį renginį.

Maištaujančios komandos pareiškė, kad tai padaryti jas paskatino paskutinio mėnesio įvykiai, kai buvo išplatintas įrašas apie korumpuotus teisėjus. Iš pokalbio buvo galima spręsti, kad Rusijos federacijos vadovų nurodymu rungtynes turi laimėti Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa.

„Susiklosčius tokiai situacijai, mes manome, kad yra neįmanoma dalyvauti lygoje, kurios vadovais nebepasitikime“, – rašoma klubų pranešime.

Rusijos federacijos prezidentas Sergejus Černovas pareiškė, kad bet kokia lyga turi vykdyti veiklą su federacijos pagalba, tuo tarpu Vatutinas atsakė, kad federacijai nebus leidžiama kištis į veiklą.

„Atėjo laikas permainoms. Sukursime gerą lygą, o ne tokią, kokią turime dabar“, – pareiškė CSKA vadovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių