Macas papildys krepšinio studentų gretas

Arvydas Macijauskas - trečiasis Lietuvos rinktinės žaidėjas, nusprendęs pradėti tarptautines krepšinio trenerio magistro studijas.

Macas, kaip ir Linas Kleiza bei Robertas Javtokas, pasirinko studijas, kurias kartu su Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) rengia Vorčesterio universitetas (Anglija).

- Gyvenimas vien krepšinio žaidimu nesibaigia. Reikia žinoti tolesnį savo kelią, kurti profesinius planus ateičiai. Man tai buvo „superinis“ pasiūlymas iš Lietuvos krepšinio federacijos, nusprendžiau pabandyti, - interviu LKF svetainei musukrepsinis.lt sakė A.Macijauskas. - Kol kas sunku pasakyti, ar ateityje būsiu treneris. Kaip sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Tačiau noriu likti prie krepšinio. Juk visi mes mėgstame daryti tai, kas yra malonu širdžiai, kas sekasi ir ką išmanome. Krepšinis yra mano sritis.

- Ko tikitės iš šių studijų?

- Įgyti teorinių žinių. Esu dirbęs su daug trenerių, matęs daug įvairiausių situacijų. Praktinės žinios, supratimas yra, tačiau yra ir spragų, kurias privalu užpildyti, norint tinkamai atlikti tokį darbą.

- Kokio trenerio propaguojamas žaidimo stilius jums labiausiai imponuoja?

- Negaliu sakyti, kad viskas priklauso vien tik nuo trenerio propaguojamo žaidimo stiliaus. Mano manymu, tokio dalyko, kaip sėkmės receptas, nėra. Juk yra trenerių, kurie, nors ir nebūna patys geriausi, tačiau laimi čempionatus. Taip pat yra ir puikių trenerių, kuriems nepavyksta iškovoti svarbiausių titulų. Daug priklauso nuo žaidėjų, žaidimo laiko, netgi sėkmė kartais daug lemia.

- Ar treneris A.Macijauskas norėtų savo komandoje turėti žaidėją A.Macijauską?

- Sudėtingas klausimas. Esu labai savikritiškas. Be to, priklauso nuo to, apie kurį A.Macijauską mes kalbame. Turėti Europos Macą, kuris buvo jaunas, stiprus, ambicingas, įmesdavo tritaškius - taip. Dabartinis Macas jau kitoks - traumos, šiokia tokia motyvacijos stoka...

- Žaisdamas iškovojote svarių titulų. Ar dirbdamas treneriu turėtumėte tokių pat ambicijų siekti panašių laimėjimų?

- Turi nuolat tobulėti, stengtis aplenkti varžovus. Toks mano požiūris ugdėsi nuo jaunystės. Visada privalai įrodinėti sau, savo šeimai, aistruoliams, kad esi geresnis už kitus. Krepšinyje nuolat vyksta mikrodvikovos, jų patirtis praverčia gyvenime. Stebi, analizuoji varžovą, ieškai būdų, kaip jį įveikti. Jei nepavyksta greičiu, jėga, tuomet reikia sumanumu. Manau, trenerio darbe viskas vyksta panašiai.

- Šias studijas taip pat pasirinko L.Kleiza, R.Javtokas. Ką manote apie galimybes kartu su šiais krepšininkais atsidurti viename universiteto suole?

- Bus labai malonu. Ilgai nesimatėme, bus faina pabendrauti, gal ir nusirašyti (juokiasi).


Šiame straipsnyje: MacijauskasKleizaJavtokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių