Mačą su čekais Lietuvos rinktinė laimėjo po pratęsimo

Pasaulio čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą Panevėžyje žaidė draugiškas rungtynes su Čekija.

Lietuvos krepšininkai laimėjo po pratęsimo 93:84 (25:24, 24:18, 11:19, 15:14, 18:9).

Trečiajame ketvirtyje lietuviai buvo įgiję dviženklį pranašumą - 54:42. Tačiau po to pradėję klysti jie leido čekams priartėti iki 57:55, kurie paskutiniajame ketvirtyje jau turėjo nedidelį pranašumą. Pratęsimą išplėšė dvi baudas pataikęs Renaldas Seibutis, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos buvo likusios 7 sek. Per likusį laiką čekai nebeužpuolė ir teko žaisti pratęsimą – 75:75.

Per pratęsimą lietuviai jau sugebėjo įrodyti pranašumą.

Rezultatyviausiai mūsų šalies rinktinėje žaidė Paulius Jankūnas, pelnęs 25 taškus. Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis pridėjo po 10, Tomas Delininkaitis - 9, Donatas Motiejūnas - 8, Martynas Pocius, Mantas Kalnietis ir Mindaugas Lukauskis - po 6, Robertas Javtokas - 5, Tadas Klimavičius, Giedrius Gustas ir Martynas Andriuškevičius - po 2.

Lietuvos rinktinės treneriai mače su Čekija neregistravo Lino Kleizos, Martyno Gecevičiaus, Simo Jasaičio ir traumą patyrusio Arvydo Eitutavičiaus.

Lietuviams tai buvo antrosios kontrolinės rungtynės prieš rugpjūčio 28 d. Turkijoje startuosiantį pasaulio čempionatą. Pirmajame mače Šiauliuose šeštadienį Lietuvos krepšininkai 91:59 sutriuškino Suomijos krepšininkus.

Po mačo su čekais Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra paskelbs, kurie du krepšininkai iš dabar esančių atsisveikins su komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių