M. Šarapova sensacingai krito prieš kinę ir nepateko į finalą

Marija Šarapova iki „Australian Open“ pusfinalio penkioms varžovėms pralaimėjo vos devynis geimus ir pasiekė naują turnyro rekordą.

Tačiau mūšyje dėl vietos finale ketvirtadienį 25-erių rusė pati laimėjo vos keturis geimus – antrąją pasaulio raketę netikėtai lengvai 2:6, 2:6 sutriuškino 30-metė kinė Na Li.

Šeštą vietą iki „Australian Open“ pasaulio reitinge užėmusi N.Li meistriškai išnaudojo silpnąją M.Šarapovos kairę pusę ir 16 cm aukštesnę (172 prieš 188 cm) varžovę pranoko staigumu.

„Nežinau, kas nutiko, aš tiesiog žaidžiau savo tenisą. Išėjau į kortą ir pasakiau sau: „Padaryk tai!“ – lengva pergale džiaugėsi kinė.

„Ji buvo daug agresyvesnė už mane. Aš tiesiog gyniausi, o kai pabandydavau pulti – klysdavau“, – apgailestavo M.Šarapova, kuri būtų pakilusi į pirmąją moterų pasaulio reitingo vietą, jei būtų patekusi į „Australian Open“ finalą.


Finale – prieš V.Azarenką

Po M.Šarapovos nesėkmės pirmosios moterų pasaulio raketės titulą ir po „Australian Open“ išsaugos Viktorija Azarenka.

23-ejų baltarusė, ginanti turnyro čempionės vardą, ketvirtadienį pusfinalyje užbaigė stebuklingą 19-metės amerikietės Sloane Stephens pasirodymą – 6:1, 6:4.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje žaidusi S.Stephens iki „Australian Open“ buvo tik 29-oji planetos raketė, tačiau antrą mačą iš eilės jos varžovė susidūrė su sveikatos problemomis. Tiesa, šį kartą pabaiga buvo skirtinga nuo ketvirtfinalio su Serena Williams.

„Negalėjau kvėpuoti. Pajutau skausmą krūtinėje. Pagalvojau, kad man tuoj įvyks širdies smūgis“, – prisiminė V.Azarenka, kuri iššvaistė penkis match-point‘us paduodama kamuoliuką antrojo seto pabaigoje (5:3).

Kovos metu Melburne kaitino net 36 laipsnių karštis. Baltarusė paprašė medicininės pertraukėlės, po kurios sugrįžusi laimėjo S.Stephens padavimą ir mačą.

Moterų teniso finalas „Australian Open“ čempionate vyks šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių