M. Popovičius: buvome pasirengę uždengti varžovų lyderį V. Spanoulį

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį įsirašė ne tik pergalę prieš Eurolygos čempionus, bet ir pradžiugino gerbėjus keliais naujais pasiekimais. Žalgiriečiai pirmą kartą laimėjo Pirėjuje prieš „Olympiacos“ ir Eurolygą pradėjo 3 pergalėmis iš eilės. Toks startas pajėgiausiose Europos klubinio krepšinio pirmenybėse – geriausias per „Žalgirio“ istoriją.

Vienas pagrindinių pergalės Graikijoje kalvių buvo gynėjas Marko Popovičius. Snaiperis trečiajame kėlinyje surinko 11 taškų (iš viso 16) ir šešių taškų deficitą pavertė dviženkle persvara.

„Žalgirio radijui“ pavyko susisiekti su į Lietuvą kartu su komanda grįžtančiu žalgiriečiu ir pakalbinti jį. Kas buvo tas akcentas, padėjęs nugalėti Pirėjo „Olympiacos“ ekipą, ir kodėl M.Popovičius krepšį taikliai atakavo kabliu – apie tai interviu su rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

- Pradėkime nuo klausimo apie  pačias rungtynes. Koks buvo pagrindinis raktas į pergalę? – „Žalgirio radijas“ paklausė M.Popovičiaus.

- Neabejotinai  gynyba. Taip pat mes parodėme savo mentalitetą, savo tvirtą charakterį. Antroje rungtynių pusėje į savo krepšį praleidome tik 20 taškų. Tai leido mums pradėti žaisti greitai ir taip paveikti jų gynybą.

- Vassilis Spanoulis išprovokavo 11 pražangų, bet vakar jis nebuvo itin pavojingas. Kaip jums pavyko sustabdyti vieną Eurolygos geriausių žaidėjų?

- Jis yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų Europoje apskritai. Praėjusiais metais jis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju. Bet dauguma „Žalgirio“ krepšininkų buvo pasiruošę žaisti prieš jį. V.Spanoulį dengti teko keliems žaidėjams, tarp jų ir man. Visgi, didžiausią darbą turbūt atliko Ibrahimas Jaaberas. Daugiausiai jis privertė V.Spanoulį suklysti 6 kartus, tad manau tai ir buvo esminis dalykas. Bet kaip jau ir sakiau, mes gerai gynėmės kaip komanda, buvome susikoncentravę į tai, kas vyksta aikštėje.

- Marko, pirmąjį tritaškį išmetei tik 20-ąją minutę, bet trečiajame kėlinyje būtent tavo pastangomis įvyko rungtynių lūžis . Kaip pavyko išlaikyti kantrybę?

- Tiesiog tuomet pajutau rungtynių ritmą. Man nereikia daug laiko ar erdvės atlikti tolimą metimą, tačiau būtent trečiajame kėlinyje man atsirado kelios progos ir jas išnaudojau. Išlikau kantrus, o ir komandos draugai padėjo man pelnyti tuos taškus nuolat stebėdami mane ir suteikdami galimybę.

- Mes taip pat galėjome grožėtis ir tavo metimu „kabliu“. Ar gali pažadėti, kad dar daug tokių išvysime?

- Ne ne, aš tiesiog pasakiau mūsų aukštaūgiams, kad parodysiu jiems, kaip reikia mesti kabliu. Norėjau, kad jie mokytųsi iš geriausio (Juokiasi – Red.). Mano komandos draugai yra gabūs. Manau, užteks ir vienos pamokos.

- Per kelias dienas jums teks sužaisti dar porą svarbių rungtynių...

- Kol kas mes dar nieko nepasiekėme. Mes atsakingai ruošiamės ir stengiamės susikaupti kiekvieną kartą iš naujo. Žinoma, pergalės prideda pasitikėjimo, bet mes negalime sakyti, kad jau esame „Top 8“ ar „Top 16“ komanda. Viską turime daryti palaipsniui, nes laukia pakankamai ilgas sezonas, gali būti visko – tiek pakilimų, tiek kritimų žemyn. Bet kokiu atveju mes tiesiog privalome tapti geresne komanda. Kartais galbūt teks pralaimėti 10-15 taškų, o kartais ir 1, bet tai tik bus geros pamokos komandai, nes visi turi išmokti priimti ir pralaimėjimus ir mokytis iš jų. Mes stengsimės laimėti ir prieš Maskvos CSKA, stengsimės nugalėti kiekvienose rungtynėse, bet mes negalime aklai pažadėti, kad laimėsime absoliučiai viską.

- Kitos dvejos rungtynės laukia namuose. Ko jūs tikitės iš savo fanų?

- Visų pirma, tikiuosi pamatyti pilną areną, nes be gerbėjų palaikymo įveikti Maskvos CSKA būtų tikrai daug sunkiau. Mes gan neblogai žaidėme su CSKA ekipa A.Gomelskio taurėje, bet kaip parodė susitikimas su „Olympiacos“, priešsezoninių rungtynių patirtis dar nieko nereiškia. Tad mūsų laukia visiškai kitoks mačas, kuriame reikalinga dar didesnis mūsų sirgalių palaikymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių