„Lyon“ įspūdingame mače įveikė „Marseille“

Sekmadienio vėlų vakarą buvo užbaigtas 34-asis „Ligue 1“ turas. Centrinis šio turo susitikimas vyko Lione, kur vietos „Lyon“ priėmė svečius „Marseille“. Rungtynės tarp šių Prancūzijos gigantų baigėsi 3-2 „Lyon“ naudai.

Rungtynes daug agresyviau pradėjo „Lyon“ žaidėjai. 3-ą minutę pavojingai į Steve‘o Mandanda vartus smūgiavo Cesaras Delgado, visgi vartininkas sugebėjo pasiųsti kamuolį už galinės linijos.

Vėliau puikią progą turėjo Miralemas Pjaničius, tačiau saugas iš maždaug šešių metų nesugebėjo pataikyti į vartų plotą.

25-ą minutę krito pirmasis mačo įvartis. Souleymane‘as Diawara savo baudos aikštelėje pargriovė Lisandro Lopezą, o teisėjas paskyrė vienuolikos metrų baudinį, kurį argentinietis pats ir realizavo.

Po praleisto įvarčio svečiai atkuto ir patys ėmė daugiau atakuoti. Į vartus pavojingai smūgiuoti sugebėjo Matthieu Valbuena, Loicas Remy ir Andre Ayew, tačiau jų smūgius atremdavo „Lyon“ vartininkas Hugo Llorisas. Taigi pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių niekas nepelnė.

Antrąjį kėlinį abu klubai pradėjo aktyviai, tačiau labai pavojingų progų sukurta nebuvo. Galima išskirti tik „Marseille“ žaidėjo Benoito Cheyrou smūgį galva, kai kamuolys praskriejo šalia vartų.

67-ą minutę Lopezas dar kartą pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau jam buvo užfiksuota nuošalė. Visgi jau po minutės, greitos kontratakos metu, Lopezas perdavė kamuolį Cesarui Delgado, o šis suklaidino gynėją ir iš arti stipriu smūgiu pelnė įvartį.

Visgi 70-ą minutę „Marseille“ rezultatą sušvelnino. Kamuolį į vartus iš arti, po Jordano Ayew perdavimo, pasiuntė Lucho Gonzalezas.

Po įvarčio svečiai atsigavo ir jų atakos ėmė aštrėti. Puikios progos neišnaudojo Loicas Remy, į kurio smūgį galva sureagavo „Lyon“ vartininkas ir įspūdingu šuoliu jį atlaikė.

Visgi jau kitos atakos metu, po pakelto kampinio, minėtas Loicas Remy, pasinaudojo „Lyon“ gynėjų klaida ir iš labai arti pelnė įvartį.

Tačiau jau po septynių minučių „Lyon“ vėl ėmė pirmauti. Komandos gynėjas ir kapitonas Crisas po pakelto kamuolio į baudos aikštelę stipriu smūgiu iš arti nuginklavo Steve‘ą Mandandą. Kaip paaiškėjo, tai buvo paskutinis mačo įvartis ir „Lyon“ klubas galėjo švęsti sunkią, tačiau kartu ir įspūdingą pergalę.



Tuo metu kitame mače, kuris vyko anksčiau, vietos „Valenciennes“ 2-0 įveikė „Rennes“. Įvarčius nugalėtojų gretose pelnė Fouedas Kadiras ir Gaelas Daničius.

Rezultatai:

„Lyon“ 3 – 2 „Marseille“
25‘ [1 – 0] Lisandro Lopez (11 m.)
68‘ [2 – 0] Cesar Delgado
70‘ [2 – 1] Lucho Gonzalez
77‘ [2 – 2] Loic Remy
84‘ [3 – 2] Cris

„Valenciennes“ 2 – 0 „Rennes“
18‘ [1 – 0] Foued Kadir
53‘ [2 – 0] Gael Danic


Šiame straipsnyje: Ligue 1LyonMarseille

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių