A lygą sudrebinęs A. Rimkevičius lieka Tėvynėje (interviu)

Ilgai naujos komandos ieškojęs geriausiu praėjusių metų Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku pripažintas Artūras Rimkevičius karjerą tęs tėvynėje. Nepavykus pasiekti susitarimo su užsienio ekipomis, buvęs „Šiaulių“ komandos lyderis padėjo parašą ant Panevėžio „Ekrano“ pateiktos sutarties.

Praėjusį sezoną puolėjas pagerino visų laikų Lietuvos futbolo rezultatyvumo rekordą, sugebėdamas įmušti net 35 įvarčius. To iki šiol nepavyko padaryti jokiam kitam mūsų šalyje rungtyniavusiam futbolininkui.

Pasibaigus sezonui A.Rimkevičius jau buvo pasiekęs susitarimą su Edinburgo „Hearts“ klubu, bet dėl iškilusių problemų dėl žaidėjų registracijos lietuvis nepasirašė kontrakto su Škotijos ekipa ir laukė kitų komandų pasiūlymų.

Pranešama, kad futbolininkas buvo sulaukęs pasiūlymų ir iš Vokietijos, ir iš Anglijos klubų, bet puolėjo netenkinusios kontraktų sąlygos privertė jį grįžti į tėvynę bei pasirašyti sutartį su daugkartiniu šalies čempionu „Ekranu“.

- Artūrai, kokia tavo fizinė forma šiuo metu?

- Šiuo metu jau atsigavinėju, pradėjau po truputį pasiruošimą. Pastarąsias penkias savaites gydžiausi, reabilitavau raumenis. Dabar jau galiu šiek tiek aktyviau ruoštis prisijungti prie komandos.

- Kada galima tikėtis išvysti tave aikštėje?

- Na, manau, kad po poros savaičių jau turėčiau žaisti. Aišku, medikai dar liepė „neforsuoti“, kad neatsinaujintų skausmai. Šiaip, tikiuosi, kad trauma nebeatsinaujins ir galėsiu padėti komandai.

- Primink kokią traumą buvai patyręs?

- Tuo metu žaidžiau Edinburgo „Hearts“ klube. Įplyšo blauzdos raumuo. Kol sveikau, dalyvavau kelių klubų peržiūrose ir per skubėjimą trauma du kartus buvo atsinaujinusi. Kaip sakiau, po penkių savaičių reabilitacijos šiuo metu esu jau beveik išsigydęs.

- Praėjusiais metais tapai rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Ar nejauti spaudimo dėl to, kad iš tavęs dabar tikimąsi ne vienos dešimties įvarčių?

- Na, kažkokia atsakomybė neslegia. Aišku, puolėjo duona – mušti įvarčius. Toks darbas. Noriu savo įvarčiais padėti komandai, džiuginti sirgalius. Manau, kad esu reikaingas ir būsiu naudingas. Negaliu pažadėti, kad bus tiek įvarčių kiek pernai, bet stengsiuosi.

- Kodėl taip ilgai užtruko derybos su „Ekranu“?

- Užtruko tik formalumai. Šiaip viską aptarę buvome dar iki kovo mėnesio. Bet pasirašėme kontraktą tik pirmadienį.

- Ko tikiesi iš šito sezono?

- O ko galima tikėtis žaidžiant čempionų komandoje? Svarbiausia yra dar kartą apginti čempionų titulą ir kuo daugiau pasiekti Europos lygmenyje. Gal kada Lietuva turės savo atstovą UEFA grupės varžybose. Tada visi būtų patenkinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių