A lyga startuos Marijampolėje ir Vilniuje

Vienuolika A lygoje dalyvausiančių futbolo komandų šiemet varžysis trijų ratų sistema.

Pirmadienį užbaigtas šio sezono A lygos tvarkaraštis, pagal kurį čempionatas šeštadienį prasidės trejomis rungtynėmis Marijampolėje ir Vilniuje.

A lygos uždangą pakels "Šiaulių" ir Pakruojo "Kruojos" susitikimas Marijampolės futbolo manieže. Ten pat šeštadienį dar susikaus Marijampolės "Sūduva" bei "Mažeikiai", o Vilniaus "Sportimos" manieže rungsis vietos "Vėtra" ir "Klaipėda".

Sekmadienį Marijampolėje vyks dar du mačai: Tauragės "Tauras" - VMFD "Žalgiris" bei Gargždų "Banga" - Kauno "Atletas".

Iš viso pirmenybėse bus sužaisti 33 turai – penkiais daugiau nei praėjusiais metais - ir 165 rungtynės. Skirtingai nei pernai, varžybos vyks ne keturių, o trijų ratų sistema.

“Tai - optimalus variantas, nes, žaidžiant keturiais ratais, neužtektų laiko visiems mačams, o jei pirmenybės vyktų dviem ratais - būtų per mažai rungtynių“, - aiškino Lietuvos futbolo federacijos varžybų vykdymo vadybininkas Romas Pikčilingis.

Dėl nelyginio ratų skaičiaus komandos neturės galimybės sužaisti vienodai mačų namuose ir išvykose su visais varžovais. Todėl tvarkaraščio sudarymui panaudota vadinamoji Bergerio sistema.

„Pagal Bergerio sistemą, klubų atrinkimo principas yra 2009 metų pirmenybėse užimtos vietos. Taip nustatoma, su kuriais varžovais komandos du kartus žais namuose ir vieną kartą - išvykose, arba atvirkščiai“, - sakė R.Pikčilingis.

Jo teigimu, nemažai problemų sudarant tvarkaraštį kėlė ir tai, jog ne visi klubai galės nuolat rengti rungtynes namų stadionuose, o pirmieji keturi čempionato ratai vyks maniežuose.

„Mažeikiai“ žais Šiauliuose iki tol, kol susitvarkys savo stadioną. Dėl stadiono rekonstrukcijų „Kruoja“ pusę pirmojo rato rungtyniaus išvykose, o „Banga“ – visą pirmąjį ratą. „Tauras“ pradės čempionatą namuose, o prasidėjus stadiono tvarkymui iš pradžių žais išvykose, vėliau - Klaipėdoje.

A lygos čempionatas startuos kovo 20 dieną, o baigsis lapkričio 14-ąją.


Šiame straipsnyje: A lygaLFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių