LTOK: laukia ir šventės, ir sunkus darbas

Per LTOK Vykdomojo komiteto posėdį buvo aptarti aktualiausi olimpinio komiteto ir viso šalies sporto nūdienos klausimai.

Posėdyje nutarta, kad Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinės asamblėjos eilinė sesija bus sušaukta kitų metų sausio 28 d. 10 val. Karolinos“ viešbučio didžiojoje konferencijų salėje. Bus atsiskaitoma už 2010 metus, patvirtintas 2011 m. biudžetas, rašo sportas.info.

Geriausieji 2010 m. Lietuvos sportininkai, kaip ir praėjusiais metais, bus pagerbti per Naujametinį vakarą LRT didžiojoje studijoje sausio 7 d. Pagal tradiciją, nebus užmiršti ir olimpiečiai sporto veteranai, kurie Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete bus priimti ir pagerbti gruodžio 16 d.

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis pristatė 2011 m. veiklos programos projektą, pagrindinis dėmesys yra skiriamas organizacinei veiklai, olimpiniam sportui, olimpiniam švietimui ir informacijai, tarptautiniams ryšiams, ūkinei  ir finansinei veiklai.

Nemažą susidomėjimą sukėlė informacija apie Lietuvos moterų ir vyrų olimpinių krepšinio rinktinių pasirengimo eigą Londono olimpinėms žaidynėms. Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius, LTOK  VK narys Mindaugas Balčiūnas teigė, kad patekimas į olimpines žaidynes nebus lengvas. 

Teisę dalyvauti Londone pelnys tos vyrų rinktinės, kurios per Europos čempionatą žais finale, o kitos keturios komandos pateks į kvalifikacinį atrankos  turnyrą. Iš ten į olimpines žaidynes pateks 5 komandos. Panaši ir moterų komandų patekimo sistema. Tačiau tiesiai į olimpines žaidynes pateks tiktai Europos čempionės, o penkių rinktinių lauks kvalifikacinis atrankos turnyras.    

Sausio 30 d. bus traukiami burtai. Lietuvos krepšinio federacija planuoja, kad šalies vyrų krepšinio rinktinė grupės rungtynes žais  Panevėžyje. Lietuvos olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas teigė, kad, žinoma, būtų geriausiai, kad mūsų krepšininkai kelialapius iškovotų per Europos čempionatą ir tada galėtų ramiai rengtis šioms svarbiausioms ketverių metų varžyboms. 

„Mūsų pagrindinis tikslas – kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė per kitų metų Europos čempionatą žaistų finale. Bus stiprinama priekinė linija, sparčiai tobulėja jaunasis Jonas Valančiūnas, yra įžaidėjų pasirinkimas. Pasirengimas čempionatui prasidės nuo kitų metų liepos 15 d., du stambūs turnyrai planuojami ir Lietuvoje“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Jis neslėpė, kad LKF iškils nemaža dilema, ką kviesti į rinktinę. Ar labiau pasitikėti šiandienos perspektyviu jaunimu, kuris dabar gerai žaidžia savo amžiaus grupės varžybose, ar mūsų žvaigždėmis, kurios jau ne kartą garsino Lietuvą pasaulio krepšinio arenose. 

LKF kol kas yra numačiusi didesnę biudžeto dalį surinkti iš varžybų bilietų, kuriuos yra pasirengusi piginti ir juos pardavinėti į kiekvienas rungtynes. Manoma, kad bilietas į vienas mūsų krepšininkų rungtynes turėtų kainuoti iki 50 litų. Tai, žinoma, gerokai mažiau, nei, kaip pastebėjo A. Poviliūnas, į Londono olimpinių žaidynių atidarymą, kai pigiausias bilietas kainuos 1 tūkst. svarų sterlingų. 

LKF dabar ieško rėmėjų, su jais pasirašinėja sutartis, atidžiai stebi, kaip vyksta sporto objektų statybos, kuriose vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas.


Spalio 30 d. trys mūsų kilnaus sportinio elgesio komiteto atstovai prezidentas Arvydas Juozaitis ir generalinė sekretorė Janina Brundzienė bei Lietuvos olimpinės akademijos prezidentas Povilas Karoblis Prahoje (Čekija) dalyvavo Europos "Fair Play" judėjimo kongrese. 

Kaip sakė A. Juozaitis, per šį kongresą pagrindinis dėmesys buvo sukoncentruotas į mokyklas ir mokytojus, olimpinių vertybių ugdymą mokyklose. Buvo išklausyta daugiau kaip 40 pranešimų, tačiau tiktai 11 jų skaitė svečiai iš kitų šalių.  Europoje dabar "Fair Play" vienija 41 šalis, tačiau veiklios yra tiktai 25 šalys,o  tarp miegančiųjų A. Poviliūnas paminėjo ir mūsų kaimynus baltarusius. Kitas Europos "Fair Play" kongreas įvyks Kroatijoje.


Šiame straipsnyje: LTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių