LSKL: nuo pirmojo pralaimėjimo vos išsikapstė VDU (visi rezultatai)

Nedaug trūko, kad Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentai būtų pristabdę daugkartinių LSKL čempionų, šį sezoną kol kas be pralaimėjimų žengiančių Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų dominavimą. VDU išsikapstė tik rungtynių pabaigoje – išvykoje šventė pergalę vos dviejų taškų skirtumu – 73:71.

MRU rungtynes pradėjo susikaupę ir iškart šoktelėjo į priekį – 17:8, o prieš lemiamą dešimties minučių tarpsnį buvo įgiję ir dviženklį pranašumą – 54:43.

Visgi, daugkartiniai čempionai pademonstravo savo charakterį – sužaidė atkarpą 30:17 ir išplėšė pergalę.

VDU išliko lyderio pozicijoje (8 pergalės iš tiek pat galimų), o MRU po šios nesėkmės iš penktosios vietos nusirito į septintąją (3 pergalės, 5 pralaimėjimai).

MRU: S. Kulvietis – 13 taškų, A. Šikšnius – 13, L. Samėnas – 12, G. Žylė – 10.

VDU: S. Sander Vene – 16, A. Drungilas – 14, A. Viskontas – 14, Š. Vasilaisukas – 13.

“Pralaimėti dviejų taškų skirtumu – labai skausminga. Pergalė buvo visai šalia. Kaip galima laimėti, jei žaidėjai nesugeba įmesti nuo baudų linijjos . Prametėme daugiau nei pusę - net 12 baudos metimų iš 22. Taip mėtydami niekada nelaimėsime. Vyrams reikėtų pasitreniruoti  nuo baudų linijos ir tik tada išbėgti į aikštę”, - neslėpdamas apmaudo kalbėjo MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

VDU treneris Arūnas Juknevičius džiaugėsi savo žaidėjų kovingumu. “Nors rungtynes pradėjome miegodami, tačiau vėliau išsijudinome, o pabaigoje sužaidėme kaip tikra komanda. Visi buvo užsidegę ir kovojo dėl kiekvieno taško. Daug ką lėmė aikštės gynybą. Būtent gynybą ir greitas puolimas išmušė varžovus iš vėžių”, - džiaugėsi pergale VDU treneris.

LKKA po pratęsimo nusileido VGTU

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) krepšininkai namuose rezultatu 98:99 - po pratęsimo buvo palaužti svečių iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU).

Nuo pat susitikimo pradžios virė itin atkakli kova - VGTU krepšininkai dažniau būdavo priekyje, tačiau vos 3-5 taškais.

Ketvirtąjį kėlinį ir per pratęsimą rezultatas nuolat keitėsi tai vienos, tai kitos komandos naudai, tačiau pabaigoje sėkmė šypsojosi VGTU ekipai.

LKKA: V. Sragauskas – 36 taškai, Š. Vingelis – 21, D. Gricius – 19.

VGTU: M. Norkus – 23, A. Pranevičius – 21, M. Girnius – 15.

“Įtemptos rungtynės. Teko gerokai paprakaituoti. Galėjome apsieiti ir be pratęsimo, tačiau ketvirtame kėlinyje lemiamomis akimirkomis nepataikėme baudų. Svarbiausia, kad vyrai už kovą buvo apdovanoti pergale“, - džiaugėse VGTU strategas Gintaras Šerkšnas.

Anot LKKA trenerio Edo Nickaus, šįkart fortūna buvo VGTU krepšininkų pusėje.

„Abi komandos buvo vertos pergalės. Buvo įdomios rungtynės. Negaliu peikti savų žaidėjų, vyrai stengėsi, tačiau pabaigoje padarėme kelias klaidas, o varžovai tuo pasinaudojo. Noriu pasveikinti priešininkus su gražia pergale“, - kalbėjo E. Nickus.

LKKA krepšininkai, nepaisant šios nesėkmės, atsidūrė antroje turnyrinės lentelės pozicijoje (5 pergalės, 3 pralaimėjimai)  – aplenkė šiame ture nerungtyniavusius Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkus.

VGTU krepšininkai iš septintosios pozicijos šoktelėjo dviem laipteliais į viršų – į penktąją vietą (4 pergalės ir tiek pat pralaimėjimų).

VPU be didesnio vargo sutriuškino LŽŪU

LSKL I vaikinų grupės autsaideriai Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) krepšininkai išlieka vieninteliai nepajutę pergalės skonio – šįkart jie namuose 37 taškų skirtumu – 65:102 nusileido Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) studentams.

VPU krepšininkai nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas – 29:13, o rungtynių pabaigoje jau pasimėgaudami ėmė triuškinti varžovus.

LŽŪU: D.  Arlauskas – 20, V. Pavilionis – 16, L. Marcinkečius – 9.

VPU: V. Jatulevičius – 24, E. Kairys – 16, R. Sugintas – 15, K. Gaška – 12.

„Džiaugiuosi, kad nors antrą kėlinį sugebėjome laimėti – 24:21. Šįkart vyrai nors kovojo, tačiau pabaigoje sutriuškinimo visgi nepavyko išvengti”, - kalbėjo LŽŪU treneris Robertas Ragauskas.

-  Kita vertus, nereikia norėti stebuklų: net trys mūsų startinio penketo žaidėjai didžiąją gyvenimo dalį mažai turėję bendro su krepšiniu – vienas sunkiaatletis,kitas - Lietuvos jaunučių sprinto vicečempionas, o trečias – krepšinio savamokslis. Nereikia norėti, kad laimėtume prieš žaidėjus, kurie nuo vaikystės įvairiose krepšinio mokyklose mokėsi šios sporto šakos subtilybių“,- pridūrė treneris.

VPU strategas Algimantas Šatas pabrėžė,kad LŽŪU komandos nurašyti nevertėtų.

„Vyrai stengiasi, kaunasi ir sezono eigoje gali pridaryti nemalonumų. Nieko negali žinoti. Prieš juos niekada negalima atsipalaiduoti. LŽŪU krepšininkus galiu pagirti už kovingumą ir atsidavimą, o trenerį R. Ragausgą – už pastangas ir rūpestį.  Jis tikrai daro viską, kad jo komanda atrodytų kuo geriau“,- sakė A. Šatas.

LSKL I vaikinų grupės turnyrinė lentelė po IX turo (taškai,žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas):

1. VDU         16                 8                     8                  0                   149
2. LKKA       13                 8                   5                   3                   34
3. ŠU             13                 8                   5                   3                   32
4. KU            12                 8                   4                   4                   34
5. VGTU 12  8                   4                   4                   22
6. VPU          12                 8                   4                   4                   -20
7. MRU         11                 8                   3                   5                   28
8. KTU          11                 8                   3                   5                   26
9. LŽŪU        8                   8                   0                   8                   -305


Šiame straipsnyje: LSKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių