L.Pleskytė triumfavo „Auksiniame finale“

Lina Pleskytė pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo plaukimo su plaukmenimis pasaulio taurę.

Valensijoje (Ispanija) surengtose Tarptautinės povandeninio sporto konfederacijos (CMAS) planetos taurės „Auksinio finalo“ varžybose Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) antrakursė L.Pleskytė laimėjo tris plaukimo su plaukmenimis rungtis - 50 m, 100 m ir 200 m. Sidabro ir bronzos medaliai įteikti egiptietei Esrai Ahmed Shamai ir italei Claudijai Mazzolai.

„Su trenere Virginija Juodeikiene planavome iškovoti bent vieną apdovanojimą. Kai pirmoji finišavau mėgstamiausioje 50 m sprinto distancijoje, užsidegiau azartu laimėti ir kitas dvi rungtis“, - sakė dienraščiui L.Pleskytė.

Galutinėje CMAS pasaulio taurės įskaitoje lietuvė 1-2 vietas dalijasi su kolumbiete Rubio Alix Victoria Perez - abiejų plaukikių sąskaitose yra po 446 taškus, tačiau L.Pleskytė triumfavo „Auksiniame finale“.

Iš Utenos kilusi sportininkė karjerą pradėjo klasikinio plaukimo takeliuose, jai iki šiol priklauso Lietuvos merginų (iki 17 metų) rekordai ir individualioje rungtyje (100 m peteliške), ir estafetėse su nacionaline rinktine bei Kauno „Vilijos“ komanda. Povandeninio plaukimo varžybose L.Pleskytė dalyvauja treti metai.

„Sunkiausi buvo pirmieji metai, bet naujoji sporto šaka man patiko, todėl greitai persiorientavau“, - teigė pasaulio taurės laimėtoja.

„Lina išsiskiria povandeniniam plaukimui būtinomis savybėmis - jos stiprios kojos, pilvo raumenys. Ją pamačiusi iškart pasakiau, kad ši undinėlė daugiau pasieks ne ant vandens, o būtent po vandeniu“, - pabrėžė trenerė V.Juodeikienė.

Plaukimas su plaukmenimis kol kas nėra olimpinė sporto šaka, tačiau tikimasi, kad ateityje ji bus įrašyta į žaidynių programą.

L.Pleskytės tikslas - tapti Europos ir pasaulio čempione, pasiekti planetos rekordą. Šiemet Sankt Peterburge (Rusija) įvykusiame 15-ajame CMAS pasaulio čempionate LKKA studentė užėmė penktąją (50 m) ir dvi šeštąsias (100 ir 200 m) vietas. Kitąmet vyks Europos pirmenybės.

Vyrų pasaulio taurės įskaitoje kaunietis Ignas Bilius tarp 291 sportininko užėmė 42-ąją vietą.

2010 m. pasaulio jaunių povandeninio plaukimo čempionate Ispanijoje rengiasi dalyvauti du talentingi Lietuvos sportininkai - keturiolikmetė Gintarė Peterytė ir trylikametis Ričardas Eimontas.


Šiame straipsnyje: Lina Pleskytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Visada tikėjau,kad esi geriausia.Sveikinu ir linkiu pasiekti nusistatytų tikslų- pasaulio čiampionės titulo ir rekordininkės vardo. Šaunuolė,VALIO VALIO VALIO.

Klubas ENDEINA

Klubas ENDEINA portretas
Sveikinam tavę LINUTĘ ,visi labai labai linkime tau sekmės sporte ir asmeniniame gyvenime.Laimės TAU.

Draugai

Draugai portretas
Dar katą sveikiname TAVĘ,LINUTĘ irlinkim sėkmės visur ir visada.
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių