Lokautas baigtas – po savaitės prasidės ledo ritulio lygos sezonas

Lokautas oficialiai baigtas ir spalį turėjęs startuoti 2012-2013 metų Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) sezonas prasidės sausio 19 dieną.

Tai paaiškėjo pasibaigus NHL žaidėjų balsavimui dėl naujos kolektyvinės sutarties. Žaidėjų profsąjungos narių elektroniniam balsavimui buvo skirta 36 valandos. Iš 700 balso teisę turėjusių žmonių net 667 pasisakė už naująjį sutarties variantą ir tik 12 iš jų balsavo „prieš“.

Anksčiau klubų savininkai vienbalsiai ratifikavo naująją kolektyvinę sutartį, kuri galios ateinančius dešimt metų.

Pagal naująją kolektyvinę sutartį žaidėjų pajamos nuo 57 procentų sumažės iki 50 procentų, o likusieji 50 procentų atiteks savininkams.

2012-2013 metų sezono reguliariajame čempionate komandos tarpusavy sužais po 48 rungtynes. Susitikimai vyks išskirtinai tik tarp komandų vienoje konferencijoje.

Treniruočių stovyklos atsidaro jau sekmadienį.

Lokautas NHL prasidėjo rugsėjo 16 dieną, kuomet baigėsi galiojanti sutartis tarp lygos ir žaidėjų profsąjungos. Galiojant pastarajai sutarčiai NHL ir žaidėjų pajamos, kartu sudėjus, išaugo nuo 2,1 iki 3,3 mln. JAV dolerių. Šiuo metu NHL ir jos vadovai spaudžia žaidėjų profsąjungą sumažinti pelno dalį bei sumažinti ledo ritulininkų atlyginimo dalį.

NHL vadovybė ir žaidėjų profsąjunga derybų pradžioje sutarė dėl dopingo kontrolės bei žaidėjų saugumo klausimų, tačiau nebuvo suderinti svarbiausi – uždarbio – klausimai. Vėliau derybos įstrigo.

Paskutinį kartą lokautas NHL buvo paskelbtas prieš aštuonerius metus ir buvo prarastas visas 2004-2005 metų sezonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių