L.Kleiza: niekas manęs už Atlanto nelaukia

Po kelio traumos sveikstantis Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis Linas Kleiza grįžti į Kanadą neskuba. Pasibaigus Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui po Europą išsibarsčiusiems krepšininkams tenka vėl krautis lagaminus ir planuoti kelionę per Atlantą.

„Atgal į Ameriką aš tikrai nesiveržiu ir niekur neskubu. Niekas manęs ten nelaukia. Kitos savaitės pradžioje jau galbūt teks krautis daiktus ir išvykti“, - sau įprastą ramybę demonstravo 26-erių metų puolėjas.

- Kokia šiuo metu yra jūsų savijauta? Kokiais krūviais dirbate šiomis dienomis?

- Jaučiuosi tikrai gerai. Viskas eina kryptingai, pagal planą. Esu paskutinėje reabilitacijos stadijoje, artėjame link tikslo. Žiūrėsime kaip bus toliau. Įdomu, kaip jausiuosi, kai reiks pradėti bėgioti ir šokinėti iš visų jėgų. Tuomet bus didžiausi krūviai ir įdomus kaip organizmas į juos reaguos.

- Kas labiausiai padėjo reabilitaciniu laikotarpiu?

- Buvo tikrai daug žmonių, kurie man pagelbėjo ir jiems visiems esu dėkingas. Buvo daug daktarų, daug su manimi dirbusių trenerių.

- Panašią traumą neseniai patyrė ir kitas Lietuvos rinktinės žaidėjas Rimantas Kaukėnas. Ar su juo teko bendrauti? Galbūt ką nors patarėte?

- Rimo trauma yra šiek tiek kitokia. Nemalonu, kad ta pati trauma šį žaidėją ištinka jau antrą kartą jo karjeroje. Buvo tikrai nemalonus žaidybinis epizodas. R.Kaukėnas visuomet buvo kovotojas. Žinau, kad jis atsilaikys, pasveiks ir viskas bus gerai. Iš savo patirties žinau, kad tokiomis akimirkomis tas aplinkinių dėmesys yra visai nereikalingas ir net šiek tiek erzina. Norisi pabūti vienam ir viską apgalvoti. Užuojautos tokiomis akimirkomis yra nereikalingos, tad trukdyti ir trikdyti Rimo nemėginau.

- NBA sezonas šiemet baigsis vėliau nei įprastai. Nebus problemų prisijungiant prie Lietuvos rinktinės ir ruošiantis 2012-ųjų metų olimpinių žaidynių atrankos varžyboms?

- Sezonas pavėlintas nedaug, tad tikiuosi jokių problemų neiškils. Viskas turėtų būt gerai, esu optimistas. Kiek žinau, daugiau problemų gali turėti Europos klubuose žaidžiantys krepšininkai.

- Išgirdus naujieną, kad NBA lokautas vis dėlto jau baigėsi, galbūt šiek tiek palengvėjo, kadangi nereiks spręsti dilemos, kurią Lietuvos komandą – „Žalgirį“ ar „Lietuvos rytą" – pasirinkti?

- (Juokiasi). Nepasakyčiau, kad palengvėjo. Aiškumo šioje situacijoje nebuvo. Tiesiog buvo prasidėję pokalbiai, šnekėtasi. Nebuvo taip, kad reikėtų sukti galvą ir rinktis vieną arba kitą variantą.

- Ar nuliūdote, kad teks sugrįžti į Kanadą?

- Nieko aš ten nepasiilgęs, tačiau bus malonu sugrįžti į darbą, įeiti į įprastą ritmą. Kai esi toli nuo komandos ir dirbi vienas, yra viskas kiek kitaip. Laukia įdomus sezonas, daug neaiškumo, daug visokių niuansų. Komandos treneriams ir vadovams taip pat kyla nemažai klausimų dėl mano traumos. Bus tikrai sunku ir sudėtinga atrasti savo žaidimą. Vis dėlto gerai, kad aš dar turiu šiek tiek laiko. Manęs niekas nespaudžia. Reikia ramiai, neskubant bandyti atsigauti ir įgyti optimalią formą. Kada išbėgsiu į aikštelę dar kol kas sunku pasakyti. Viską pasakys daktarai. Jie patikrins kelį ir praneš diagnozę. Skubėti ir padaryti klaidos nenoriu, esu įtikinęs, kad komanda yra suinteresuota mano geriausia sportine forma ir ateitimi.

- Buvo pasirodę gandų, kad esate įtrauktas į tų Toronto „Raptors“ žaidėjų sąrašą, kurie artimiausiu metu galėtų palikti komandą. Kaip reagavote į tai?

- Dėl atleidimo visiškai nesijaudinu. Žinau, kad darbo biržoje stovėti tikrai neteks (šypsosi). Jei klubui būsiu nereikalingas, žinau, kad atsisveikinsime be jokių priekaištų, bus viskas iš anksto sumokėta, nuskriaustų tikrai neliks. O kaip viskas susiklostys, matysime artimiausiu metu.


Šiame straipsnyje: Kleiza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Supratau

Supratau portretas
Pagal straipsnyje pateiktą informaciją supratau, kad Kleiza ruošiasi išvykti į JAV, į Toronta. Bet nesuprantu, nuo kada Torontas yra JAV.

Pritariant 1-ąjam

Pritariant 1-ąjam portretas
Ir gramatinių klaidų reikėtų vengti...

So

So portretas
norėjosi, kad Linukas už Lietuvos Rytą pažaistų. Būtų atsigavęs iš lėto, o NBA gali vėl susitraumuoti ;(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių