L.Kleiza nenori palikti Denverio

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių ir Denverio „Nuggets" komandos puolėjas Linas Kleiza nenorėtų keisti klubo. „Žinoma, noriu likti. Man čia viskas patinka, todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai", - Denverio dienraščiui „Rocky Mountain News" pareiškė lietuvis.

Jei puolėjas su „Nuggets" nepasirašys naujo kontrakto, ateinančią vasarą jis taps apribotuoju laisvuoju agentu tai reiškia, kad bet koks kitas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubas galės pasiūlyti didesnį kontraktą už „Nuggets" ir persivilioti jį į savo gretas.

2005 metų NBA naujokų biržoje L.Kleizą 27-uoju šaukimu pasirinko Portlendo „Trail Blazers" klubas, perleidęs teises į žaidėją „Nuggets" ekipai, kuriai lietuvis atstovauja iki šiol.

Praėjęs sezonas buvo neabejotinai geriausias L.Kleizos karjeroje. 23 metų 203 cm ūgio puolėjas reguliariajame sezone sužaidė 79 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 24 minutes, surinkdavo 11,1 taško, sugriebdavo 4,2 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo. Per atkrintamąsias varžybas kaunietis 3 iš 4 mačų pradėjo starto penkete ir per susitikimą vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų ir atkovodavo 6,5 kamuolio.

Labiausiai L.Kleiza išgarsėjo rungtynėse su Jutos „Jazz" ekipa sausio 17 dieną. Tuomet puolėjas įmetė net 41 tašką ir pagerino visų laikų NBA žaidusių lietuvių rezultatyvumo rekordą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių