L.Kleiza: duok Dieve, kad būtų mūsų diena

Lietuvos rinktinės puolėjo Lino Kleizos nuomone, aštuntfinalis yra nedėkingas prognozėms čempionato etapas, nes viską lemia vienas mačas.

Pirmadienį vakare nacionalinė komanda, kuri kitą dieną Pasaulio čempionato aštuntfinalyje susikaus su Kinijos ekipa, repetavo įvairius žaidimo prieš būsimus varžovus komponentus.

"Darom juodą, dabar - keturis kampus, dabar ketvirtas pakyla į viršų", - gynybą prieš kinų naudojamus derinius šlifavusiems krepšininkams nurodymus bėrė vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

"Esame pasiruošę žaisti. Laiko buvo užtektinai, todėl galėjome pasirengti viskam, ko norėjo treneriai. Belieka tai realizuoti", - po treniruotės kalbėjo pagrindinis K.Kemzūros ginklas puolime L.Kleiza.

- Visi aplinkui kalba, kad Lietuva yra šios poros favoritė. Kaip tai veikia žaidėjus? - paklausėme L.Kleizos

- Į kalbas per daug dėmesio nekreipiame. Viskas pasikeičia, kai laukia tik vienas mačas, po kurio arba važiuoji namo, arba žengi į priekį. Gali pasitaikyti sėkminga diena tiek vienai, tiek kitai komandai. Duok Dieve, kad tai būtų mūsų diena.

- Per keturių dienų pertrauką tarp rungtynių krepšininkai galėjo paskęsti mintyse apie laukiančią dvikovą. Ar tai nedidina įtampos?

- Taip, turėdamas laiko paskęsti savo mintyse, bet ne apie krepšinį (juokiasi - red. past.). Įtampa nuo to netampa didesnė. Gerai, kad gavome laiko poilsiui, nors, žinoma, jo galėjo būti ir mažiau.

- Per treniruotę šlifavote kelias gynybos schemas. Kaip reikėtų stabdyti varžovus?

- Svarbiausia stabdyti kinų pagrindinį žaidėją (Yi Jianlianą - red. past.). Analizavome jų derinius, bandysime jiems užkirsti kelią.

- Kurios komandos pirmenybėse kol kas palieka geriausią įspūdį?

- Buvo daug gerų rungtynių. Namie rungtyniaujantys turkai žaidžia išties gerai, amerikiečiai - taip pat. Ispanai sėkmingai sužaidė prieš graikus. Įspūdį paliekančių komandų yra nemažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių