LKL vadovas kol kas nevertina Eurolygos ir VTB galimo susitarimo

Sekmadienį netikėtas Eurolygos pareiškimas apie galimą susitarimą su VTB Vieningąja lyga tapo perkūnu iš giedro dangaus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovams.

Eurolygos vadovybė palaimino naują atrankos į žemyno taurių turnyrus modelį, pagal kurį vietos elitinėje Europos lygoje jau nuo kito sezono bus dalinamos per VTB Vieningąją lygą, o ne per nacionalines pirmenybes.

„Tai yra visiška naujovė, todėl kažką komentuoti dabar labai sunku. Savaitės pabaigoje Barselonoje vyks ULEB ataskaitinė konferencija, ten išklausysime situaciją. Kaip sakė Eurolygos vadovas, šis pasiūlymas yra inicijuojamas klubų, todėl kalbėsime ir su Kauno “Žalgirio„ bei Vilniaus “Lietuvos ryto„ vadovais“, - portalui Krepsinis.net teigė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

Lygos vadovas nenorėjo veltis į diskusijas, kokios žalos LKL pirmenybėms padarytų galimas „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ pasitraukimas, tačiau pažymėjo, kad tokio stipriausių šalies klubų sprendimo jis nesitikėjo: „Niekada nemaniau, jog nacionalinės pirmenybės taps tretiniu turnyru, o komercinė lyga - antriniu. Tačiau kol kas apie tai diskutuoti būtų tas pats, kas burti iš kavos tirščių. Palaukime savaitės pabaigos ir viską pamatysime“.

Jei šis projektas bus patvirtintas, reikš, kad kitą sezoną vietos Eurolygoje siekti iš esmės galės tik „Lietuvos rytas“. „Žalgiris“ turi ilgalaikę A licenciją, tad vilniečiams, norint patekti į Eurolygą, reikės pasirodyti geriau nei kauniečiai VTB Vieningoje lygoje.

Tiesa, kol kas tai tik projektas. Kaip Krepsinis.net informavo Eurolygos atstovai, jam turės pritarti Eurolygos Generalinė asamblėja ir VTB Jungtinės lygos valdyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griaunamas Lietuvos krepšinis

Griaunamas Lietuvos krepšinis portretas
Ko tyli SABAS? Ką daro federacija, kad nebūtų trypiamas LIETUVOS KREPŠINIS? ,Vienas ruskelis jau porą metų tai daro, tyla. Dabar pasijungė kremlinė chunta. Kiek dar leisime griauti mūsų krepšinį? Žalgiris, nors dabar ir sunkiai sergantis, vertybė, o ne įrankis imperijos politiniuose žaidimuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių