LKL vadai traukiasi: po sezono lygą paliks Š. Kliokys (komentaras)

Vienuoliktus metus Lietuvos krepšinio lygai (LKL) vadovaujantis Šarūnas Kliokys po šio, dvidešimtojo, sezono pasirengęs užleisti savo vietą naujam prezidentui.

„Lygai reikia naujų įdėjų, sudėtingų sprendimų. LKL dirbu daug metų, prie visko pripratau, todėl kartais sunku nuspręsti taip, kaip iš tikrųjų reikėtų šiandien“, – „Lietuvos žinioms“ sakė lygos vadovas.

– Per jūsų prezidentavimo dešimtmetį lygoje tiek visko nutiko...

– Kiekvieni metai buvo įdomūs, prasmingi. Su kitomis valstybėmis nuolat kovojome dėl įtakos, dėl vietų skaičiaus tarptautinėse varžybose. LKL tapo ULEB nare, dabar nuolat turime tris vietas Eurolygos ir Europos taurės varžybose. Visi, ne tik krepšinio žmonės, pasistengė, kad Lietuvoje turėtume normalias krepšinio bazes.

Šį sezoną aiškiai matėme - buvo labai didelis atotrūkis tarp pirmaujančių ir lentelės apačioje esančių komandų. Neaišku, koks toliau bus varžybų formatas, nes šalies klubai pareiškė ateinantį sezoną nežaisiantys Baltijos krepšinio lygoje. Vadinasi, LKL čempionate reikės daugiau rungtynių. Tačiau kai kurie klubai dar varžysis ir Eurolygoje, ir Europos taurės turnyre, ir Jungtinėje lygoje. Tad klausimų dar daug.

Per LKL superfinalus jums ne kartą teko atsidurti tarp dviejų ugnių - tradiciškai grandai buvo įtarinėjami dėl sutartų rungtynių.

– Tai nuolat girdėdavau. Mano nuomonė tokia – tie du klubai susitarti negali. Vienais metais keli Palangos krepšininkai, negaudami atlyginimo, bandė užsidirbti kitaip, bet lažybų kontoros labai greitai viską demaskavo. Todėl iškart įstatus sugriežtinome - jei kas nors panašaus pasikartos, klubas šalinamas iš varžybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių