LKL taisyklių rėmai - ne tik žaidėjams

Kovo 1 dieną baigėsi terminas, kai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos galėjo registruoti naujus žaidėjus. Iki šios datos klubai turėjo įregistruoti ir naujus trenerius, pranešė basketnews.lt.

Tai reiškia, kad jeigu kuri nors komanda per likusius nepilnus 3 sezono mėnesius sugalvotų pakeisti strategą, tai būtų praktiškai neįmanoma. Ši taisyklė surišo rankas Kauno „Žalgirio“ komandos vadovams, kurie neslėpė, kad ieško stratego vietoje laikinai pareigas einančio Dariaus Maskoliūno.

„Anksčiau LKL įstatuose nebuvo punkto dėl trenerių registravimo, kovo 1-osios riba galiojo tik žaidėjams. O mums prieš savaitę pranešė, kad šiemet ši taisyklė galioja ir registruojant naujus trenerius“, - BasketNews.lt sakė „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

„Ši taisyklė galioja ir treneriams, bet čia reiktų pasigilinti, - aiškino LKL direktorius Linas Gilys. - Gali būti nenumatytų situacijų, kurias reiktų spręsti, todėl trenerio pakeitimams gali būti taikomos išimtys“.

Kaip viena iš nenumatytų situacijų, anot L.Gilio, yra trenerio liga. „Jeigu vienas ar du treneriai negali vadovauti rungtynėms dėl ligos, pagal įstatus jį gali pakeisti komandos kapitonas. Bet ši išeitis tinka tik vienoms ar kelioms rungtynėms. Jeigu būtų kas rimtesnio, reiktų ieškoti kito sprendimo“, - pasakojo L.Gilys.

BasketNews.lt paklausus, kas būtų, jeigu abu komandos treneriai atsistatydintų iš savo pareigų, L.Gilys teigė, kad tokiu atveju reiktų sušaukti LKL valdybą.

„Ji tada nuspręstų, ar leisti registruoti naują strategą, ar ne“, - paaiškino L.Gilys. „Tai yra nesąmonė, - nukirto P.Motiejūnas. - LKL kaip nori, taip viską ir dėlioja. Dabar mes nieko nebegalime padaryti“.

D.Maskoliūnas laikinuoju „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu tapo vasario 8 d., kai iš pareigų buvo atleistas Ramūnas Butautas.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLKLMaskoliūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių