LKL rungtynės – penktadieniais ir šeštadieniais

Nuo kito sezono Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtynės vyks žiūrovams patogesnėmis dienomis – penktadieniais ir šeštadieniais.

Už šį tvarkaraščio sudarymo pakitimą balsavo daugumos komandų vadovai savaitės pradžioje vykusiame valdybos posėdyje. Tokio varžybų modelio iniciatoriumi buvo Vilniaus „Sakalų“ prezidentas Vytautas Kiaušas.

„Aš visada buvau už tvarką. Noriu, kad būtų kažkokia tvarkaraščio sistema. Labiausiai norėjau tokio modelio dėl studentų. Būdavo, kad antradienį žaidžiame LKL rungtynes, tai pirmadienį neleidžiame studentams žaisti už jų universitetus. Jeigu jau rungtyniaudavo už universitetus, tai kitą dieną būdavo pavargę“, – aiškino V.Kiaušas.

Pagal naują sistemą penktadienį ekipa žaidusi namuose šeštadienį rungtyniaus išvykoje. Išimtys bus taikomos tik Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“, kurie varžysis tarptautiniuose turnyruose. 

„Buvo nusiskundimų, jog sunku bus žaisti dvi dienas iš eilės, bet nuo 1994 ar 2000 metų žaidėjų fizinis pasirengimas skiriasi ženkliai. Dabar krepšininkai daug ištvermingesni. O ir Lietuva yra nedidelė valstybė, čia kelionės netrunka labai ilgai – 300 km didžiausias atstumas tarp miestų. Ir sąlygos dabar ženkliai geresnės. Jeigu anksčiau ekipos keliaudavo mažais autobusiukais susigrūdusios, tai dabar krepšininkai važiuoja gerais autobusais, kur sėdi įsitaisę per dvi vietas. Autobuse yra galimybė ir pailsėti, pamiegoti“, – svetainei bcsakalai.lt pasakojo V.Kiaušas.


Šiame straipsnyje: LKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

ni

ni portretas
pala kas cia per isimtis makulaturai? Jeigu tiek Prienai tiek makulatura zais teletabyne??? Kodel Prienams ne isimtis, o laikrasciui isimtis???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių