LKL finalas: „Žalgiris“ laimėjo dar vieną trilerį (komentarai)

Kauno sporto halėje šiandien buvo žaidžiamos trečiosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynės. "Žalgiris" dar kartą įrodė, kad savoje aikštėje yra neįveikiamas. Po dramatiškos kovos kauniečiai šventė pergalę 70:67 ir serijoje iki 4 pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Pirmąją dvikovą savoje aikštėje 83:81 laimėjo "Žalgiris", o atsakomajame mače sostinės ekipa pasiekė revanšą - 81:70.

Kauniečiai šioms rungtynėms neregistravo Bobano Marjanovičiaus.

Susitikimą geriau pradėjo svečiai, tačiau "Žalgiris" neleido savo varžovams atitrūkti, o po Artūro Milaknio taiklaus tritaškio išsiveržė į priekį 7:5. Vis dėlto jau kitoje atakoje taip pat tolimu metimu atsakė A.Rašičius. Kova taškas į tašką. Kėlinį taikliu baudos metimu užbaigė Tomas Delininkaitis. Po pirmo ketvirčio - 19:18 pirmauja žalgiriečiai.

Antrą kėlinuką geriau pradėjo šeimininkai. Po dviejų iš eilės Manto Kalniečio tritaškių metimų kauniečiai įgijo apčiuopiamą septynių taškų persvarą - 30:23. 16-ąją minutę Pauliaus Jankūno du taškai su pražanga - 35:23. Sėkmingai Kauno komandos sužaista keturių minučių atkarpa 13:2.

Kėlinio pabaiga vėl geriau susiklostė "Žalgiriui". Po Traviso Watsono taiklaus metimo su Jono Valančiūno pražanga - 39:26. Po dviejų kėlinių kauniečiai turėjo 12 taškų persvarą - 39:27.

Trečiasis kėlinukas prasidėjo rezultatyviomis "Žalgirio" atakomis. Tuo tarpu vilniečių greiti išpuoliai dažnai pasibaigdavo klaidomis. Po Pauliaus Jankūno tolimo metimo - 49:36.

Vilniečius gelbėjo taiklūs tolimi Martyno Gecevičiaus metimai. Po dviejų tokių "bombų" šeimininkų persvara aptirpo iki 5 taškų - 49:44.

Po tolimo DeJuano Collinso metimo 56:49, tačiau kitoje aikštės pusėje užsitęsusi "Lietuvos ryto" ataka taip pat pasibaigė Stepo Babrausko tritaškiu. Po trijų kėlinių - 56:52.

Paskutinį ketvirtį nervingai pradėjo abi komandos. Po Simo Jasaičio tritaškio ir Jono Valančiūno taiklaus metimo iš po krepšio šeimininkų pranašumas ištirpo iki minimumo - 58:57.

Likus žaisti kiek daugiau nei trims minutėms arbitrai užfiksavo labai abejotiną Tado Klimavičiaus pražangą. Grumdamasis su varžovu, žalgirietis įmetė į krepšį, tačiau mačo arbitras ne tik taškų neįskaitė, tačiau puolėjui užfiksavo pražangą.

Mačo pabaiga dramatiška. Prasidėjus paskutinei minutei iš po krepšio pataikė P.Jankūnas (69:67). Simo Jasaičio tritaškis netikslus. Pražanga prieš D.Collinsą. Amerikiečio baudos metimai netaiklūs, tačiau šeimininkai atkovojo kamuolį ir šventė pergalę 70:67.

"Žalgiris" serijoje iki keturių pergalių vėl išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtosios finalo serijos rungtynės gegužės 16-ąją, pirmadienį, vėl bus žaidžiamos Vilniuje.

 

Darius Maskoliūnas

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris

Mačo scenarijus buvo labai panašus į tą, kurį matėme ir per pirmąsias rungtynes. Mums vėl nepasisekė. Pirmoje rungtynių pusėje mes nežaidėme su tokia energija, kokios tikimės iš savo krepšininkų. Pirmąjį kėlinuką sužaidėme neblogai, tačiau antrajame pateko į duobę. Keli žalgiriečių sunkūs metimai bei mūsų klaidos leido šeimininkams atitrūkti. Visi žaidėjai kovėsi, atidavė visas jėgas. Priekaištų nei vienam krepšininkui neturiu. Serija trunka iki keturių pergalių. Pralaimime 1:2, tačiau grįžtame į Vilnių, kur stengsimės pademonstruoti viską, ką sugebame.

 

Ilias Zouras

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris

Sveikinu savo auklėtinius, kurie tokiu sunkiu metu parodė, kokie yra stiprūs. Po praėjusių rungtynių ekipa buvo nepelnytai užsipulta. Mes patyrėme vos pirmąjį pralaimėjimą, o pradėjome jausti didžiulį puolimą. Didžiuojuos savo žaidėjais, kurie šiandien parodė charakterį. Dabar rezultatas yra 2:1 ir mes važiuojame į sostinę, kad iškovotume trečią pergalę.

Gynyba mums padės iškovoti pergalę šiandien, tikiuosi, jog padės ir ketvirtojoje dvikovoje Vilniuje. Mums dar kartą padėjo mūsų sirgaliai. Jie yra geriausi fanai visoje Europoje. Stengsimės, kad ekipa padovanotų jiems LKL čempionų žiedus.

Prieš šią finalo seriją praradome labai svarbų žaidėją Martyną Pocių. Jo netektį turi užpildyti kažkuris kitas žaidėjas. Dėl to stengiamės atrasti geriausią variantą, o daug mus kritikuoja dėl pernelyg dažnos rotacijos.

Jautėme spaudimą prieš šias rungtynes, tačiau dabar psichologinė persvara mūsų pusėje. Prieš ateinančią dvikovą su spaudimu susidurs „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Varžovai jau negalės pralaimėti, nes kitą savaitę mes užbaigsime šią seriją namuose.

Pasibaigus sezonui niekas neatsimins, kaip klostėsi ši serija. Visi atsimins tik čempionus. Ir tie čempionai bus „Žalgiris“.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirisLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
Lietuva iveike Minsko priemiesti!!!

Mylinti

Mylinti portretas
VALIO! VALIO! VALIO!Sakiau sakiau sakiau, kad laimės! Va taip! Vyrai ačiū JUMS!!!

Valio

Valio portretas
Romanovai, tak deržat!!!
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių