LKL finalas: iki čempionų titulo „Žalgiriui“ trūksta žingsnio

Vilniaus "Siemens" arenoje buvo žaidžiamos ketvirtosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynės. Vilniaus "Lietuvos rytas" priimė Kauno "Žalgirį".

Žalgiriečiai iškovojo pergalę 83:71 ir finalo serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3:1.

Pirmąją dvikovą 83:81 laimėjo, kauniečiai, po to sostinės klubas pasiekė revanšą 81:70, o trečiame susitikime vėl stipresnis buvo "Žalgiris" - 70:67.

"Žalgirio" treneriai šiai dvikovai nusprendė neregistruoti Omaro Samhano.

Mačas prasidėjo didele sparta. Pirmomis minutėmis puolimas akivaizdžiai dominavo prieš gynybą. Sėkmingai dvikovą pradėjo Marcusas Brownas. Amerikietis pataikė dvitaškį ir tolimą metimą bei išvedė savo ekipą į priekį - 9:5. Pirmajame ketvirtyje geriau atrodė "Žalgiris". Kauniečiai jį laimėjo 20:14, o po 7 taškus jiems pelnė Mindaugas Kuzminskas ir M.Brownas.

Antrojo kėlinio pradžioje nesportine pražanga baudžiamas DeJuanas Collinsas. Tuo "Lietuvos rytas" pasinaudojo ir pelnęs šešis taškus iš eilės priartėjo 26:29. Kėlinuko viduryje vilniečiai pataikė keletą metimų ir sugebėjo dar labiau priartėti, tačiau paskutinėmis minutėmis iniciatyvą į savo rankas vėl perėmė "Žalgiris". Kėlinį fantastišku tolimu taikliu metimu iš aikštės vidurio užbaigė Mantas Kalnietis.Po pirmųjų dviejų kėlinių 44:33 pirmavo svečiai.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje nelabai pasikeitė. Kurį laiką vilniečius traukė taikliai metęs Simas Jasaitis, tačiau vieno jo pastangų neužteko. Žalgiriečiai rungtyniavo drausmingiau ir dviženklę persvarą išlaikė. Po trijų kėlinių "Žalgiris" buvo priekyje 64:53.

Paskutinis ketvirtis vėl klostėsi dramatiškai. Šeimininkams pavyko priartėti. Po A.Rašičiaus tritaškio "Žalgirio" pranašumas sumažėjo iki 2 taškų (68:66), tačiau netrukus Bobanas Marjanovičius dėjimu vėl padidino savo ekipos persvarą iki 4 taškų.

Lemiamomis akimirkomis vėl nesulaukomas "Žalgirio" gretose buvo Paulius Jankūnas. Kapitonas įmetė keturis taškus iš eilės ir padidino persvarą iki 8 taškų - 74:66. Per likusį laiką "Žalgiris" išsaugojo pranašumą iš šventė pergalę 83:71.

Finalo serijoje "Žalgiris" išsiveržė į priekį 3:1.

Penktosios serijos rungtynės gegužės 19-ąją, ketvirtadienį, vėl bus žaidžiamos Kauno sporto halėje.

"Žalgiris": DeJuanas Collinsas 15 (6 atk. kam.), Marcusas Brownas 14, Paulius Jankūnas 11 (6 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis po 9.

"Lietuvos rytas": Simas Jasaitis 17 (5/6 trit.), Kenanas Bajramovičius 16 (8 atk. kam., 5/8 dvit.), Aleksandras Rašičius 9 (6 rez. perd.), Milko Bjelica ir Martynas Gecevičius po 8.

Ilias Zouras

"Žalgirio" vyriausiasis treneris

Sveikinu savo žaidėjus. Pasakiau jiems, kad didžiuojuosi jais net ir tada, kai pralaimėjome Vilniuje. Kai žaidimas nesiklostė taip, kaip turėtų, išsaugojome šaltą protą ir dėka geros gynybos nusipelnėme pergalės. Mums trūksta vienos pergalės. Dar nebaigėme savo darbo, todėl turime būti susikoncentravę. Gerai gintis turėsime visas 40 minučių, kad taptume čempionais. Kitoms rungtynėms atiduosime visas jėgas. Gynyba mums atneš čempionų titulą.

Darius Maskoliūnas

"Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris

Scenarijus buvo toks pats kaip ir Kaune. Taip pralaimėjus kovą dėl atšokusių kamuolių laimėti prieš "Žalgirį" neįmanoma. Jie žingsniu mus lenkė, agresyviau gynėsi. Mums pritrūko kažkokio stumtelėjimo iš nugaros. Negalima leisti "Žalgiriui" taip atitrūkti ir paskui tarsi paklaikusiems vytis. Čia finalas ir suteikus varžovams tokią persvarą pasivyti labai sunku. Tarsi juos pavejame, tačiau tos energijos mums vis pritrūksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gintaras

gintaras portretas
visi rasykit skundus apie teisėju darba! tokius reik salont, sakaito durnas pražangas arba visai neskaito! jau atsibodo

Cockney

Cockney portretas
Blogam statybininkui ir teisėjai nepadeda :D Su pergale!!!

Portugalų

Portugalų portretas
Statyba vėl gavo į kaulus.Sveikinimai Žalgiriukui.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių