LKF nurodė LKL stebėti finalinių kovų užkulisius (atnaujinta)

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybė kreipėsi į Lietuvos krepšinio lygą (LKL), prašydama išnagrinėti Dariaus Maskoliūno atleidimo iš "Žalgirio" motyvus

Įpareigojo LKL nelikti nuošalyje

Prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos pradžią tvirtinęs, jog nenori net artyn prisileisti minčių apie galbūt sutartą svarbiausio šalies krepšinio įvykio rezultatą, dabar LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas neatmeta galimybės, jog federacija įdėmiau pasidomės LKL finalo situacija.

Trečiadienį M.Balčiūnas susitiko su LKF prezidentu Vladu Garastu ir kitais LKF vykdomojo komiteto nariais bei tarėsi, kokių priemonių imtis dėl "Žalgirį" sukrėtusių permainų trenerių štabe.

Federacijos vadovybė parašė kreipimąsi į LKL, kuriame prašoma "atidžiai stebėti situaciją ir nedelsiant pranešti apie bet kokius objektyvius faktus, kurie galėtų kelti grėsmę garbingai kovai LKL finale".

"Šito klausimo sprendimo prerogatyva priklauso LKL. Pirma jie patys turi aiškintis savo kieme, o, jei matysime, kad reikia platesnio sprendimo, įsikiš ir federacija", - žadėjo M.Balčiūnas.

Aiškinsis, dėl ko atleistas D.Maskoliūnas

Kreipimąsi į LKL federacija parašė remdamasi "Žalgirio" klubo pareiškimu, jog komandos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas buvo atleistas dėl esą "tyčinės neigiamos įtakos rungtynių rezultatams".

"Kol kas vienintelis apčiuopiamas pagrindas galimam tyrimui yra oficialus „Žalgirio“ klubo pareiškimas, kad jie įtaria trenerį (D.Maskoliūną - red. past.) kažkokia nesąžininga veikla", - aiškino M.Balčiūnas.

Pasak jo, LKL turėtų oficialiai paklausti "Žalgirio" klubo, ar esama šį D.Maskoliūno atleidimo motyvą įrodančių aplinkybių: "Jeigu klubas turi pagrįstų įtarimų, kad ketinimai buvo kažkokie nesąžiningi, tai prašau tuos įrodymus pateikti. Tada, be abejo, reikėtų iš karto juos svarstyti."

Nenori kištis

Paklaustas, ar LKF pati neturėtų įsikišti į galimą kalbomis apie sutartą rezultatą apaugusio LKL finalo tyrimą, M.Balčiūnas tvirtino, jog tai yra LKL kompetencija, nors vieša paslaptis, kad lygos valdyboje tvirčiausias pozicijas turi įtarimų šešėlyje atsidūrę "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" klubai.

"Tai ir yra klausimas, kurį reikia apsvarstyti ("Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" įtaka LKL sprendimams). Bet yra struktūrinis išsidėstymas tarp organizacijų. Už čempionato rengimą atsakinga lyga, o mes tikrai norime matyti LKL kaip tvarkingai besitvarkančią organizaciją", - sakė M.Balčiūnas.

Tiesa, LKF generalinis sekretorius čia pat pripažino, jog LKL pozicija kol kas neatrodo labai "tvarkingai". Primename, kad LKL generalinis direktorius Linas Gilys lygos nuostatų punktą, draudžiantį klubams po kovo 1 d. registruoti naujus žaidėjus ir trenerius, neseniai pavadino "korektūros klaida".

"Tai reiškia, kad yra akivaizdžių problemų. Jeigu matysime, kad tas reikalas (LKL finalo peripetijų tyrimas - red. past.) nesprendžiamas, tuomet federacija imsis priemonių", - pastebėjo M.Balčiūnas.

Primename, jog prieš LKL finalą viešojoje erdvėje buvo pasklidę versijų, esą „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ šeimininkai susitarę dėl mačo baigties. Pergalė LKL finale vilniečiams atvertų kelią į Eurolygą. Tuo tarpu „Žalgiris“ turi ilgalaikę licenciją ir dėl vietos Eurolygoje yra ramus.


Šiame straipsnyje: LKL finalasŽalgirisRomanovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių