LKF: L.Kleiza gali nežaisti Lietuvos rinktinėje Turkijoje

Nepalankiai susiklosčius finansinei situacijai, Vyriausybei ženkliai sumažinus sporto, tuo pačiu ir krepšinio finansavimą, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jaučia grėsmę, kad kils rimtų problemų dėl svarbiausių rinktinės žaidėjų draudimo polisų artėjančiame pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje.

Dėl šios priežasties Lietuvos rinktinės sudėtyje gali nepasirodyti ir Linas Kleiza.

Lietuvių pasiruošimas čempionatui prasidės jau birželio 30 dieną, kai į pirmąją treniruočių stovyklą susirinks rezervinė rinktinė. Liepos 14 dieną Druskininkuose pradės rinktis kandidatai į pirmąją rinktinę. Tačiau į jos sudėtį gali nepatekti patys naudingiausi ir reikalingiausi žaidėjai.

"Visiems žinoma, kokioje situacijoje šią dieną esame: mus pavedė vienas pagrindinių rėmėjų. Intensyviai dirbame, kad kompensuotume tai, kas prarasta. Kalbėjomės ir su Vyriausybe, ir su Sporto departamentu. Tačiau žinome ir jų dabartinę situaciją. Prieš dvejus- trejus metus departamentas rasdavo galimybių padėti. Bet šiuo atveju suprantame, kad negalime iš jų tikėtis reikiamų 200-300 tūkstančių - tiksli suma priklausys nuo kitų žaidėjų sprendimo,- teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. - Federacija taip pat neturi galimybių kompensuoti tokios sumos, nes daug investavo į galimybę varžytis pasaulio čempionate Turkijoje. Jeigu taip ir nepavyks išspręsti šio klausimo, kils problemų su draudimu. Kaip taisyklė, kuo geresnis žaidėjas - tuo brangesnis jo draudimas. Todėl gali būti taip, kad rinktinėje nežais didžiųjų klubų ypač saugomi žaidėjai, įskaitant ir Liną Kleizą".

M. Balčiūnas patikino, jog federacija dedanti visas pastangas kilusioms problemoms išspręsti. "Tačiau kol kas negalime pasakyti nieko apibrėžto. Tebėra grėsmė, kad draudimo polisai nebus apmokėti",- teigė LKF generalinis sekretorius.

Jo įsitikinimu, Lietuvos rinktinei L. Kleizos praradimas reikštų rimtą smūgį. "Linas - vedantis Europos žaidėjas, Eurolygos vicečempionas. Tai būtų didelė paspirtis rinktinei, galbūt net jos ašis. Todėl jei Kleiza nežaistų, būtų didelė netektis",- sakė M.Balčiūnas.

25-erių metų 203 cm ūgio puolėjas L. Kleiza 2009 metų rugpjūtį pasirašė dvejų metų sutartį su Pirėjo "Olympiacos" (Graikija) klubu. Lietuvis šiam klubui padėjo susigrąžinti Graikijos krepšinio taurę, kuri paskutinį kartą buvo iškovota 2002 metais. Šiame sezone L. Kleiza tapo rezultatyviausiu Eurolygos reguliariojo sezono žaidėju, buvo išrinktas į simbolinį naudingiausiųjų Eurolygos krepšininkų pirmąjį penketuką ir po trylikos metų pertraukos atvedė Pirėjo "Olympiacos" klubą iki pat Eurolygos finalo.

2010 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionatas Turkijoje vyks rugpjūčio 28 -rugsėjo 12 dienomis. Lietuva į jį tiesiogiai nepateko, tačiau gavo vardinį kvietimą. Tokie kvietimai taip pat buvo suteikti Libano, Vokietijos ir Rusijos rinktinėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių